«Det kommer til å bli gøy å hete Espen Kofstad!»

BLOGGER PÅ GOLFEREN.NO: Espen Kofstad skriver sitt første blogginnlegg på Golferen.no, der han oppdatere om situasjonen etter å ha kommet tilbake fra skadeavbrekket. Foto: Jan E. Espelid

Når det bare blir orden på puttingen, blir det gøy å hete Espen Kofstad, forteller Kofstad i sitt første blogginnlegg på Golferen.no.

Espen Kofstad (28) er Norges eneste europatour-spiller på herresiden. Han vant challengetourens pengeliste i 2013, og rykket opp på øverste nivå. Dette innlegget er også publisert på Facebook, og Golferen.no har fått Kofstads tillatelse til å gjengi det.

Da er jeg ferdig med kalenderårets første turnering, og sitter på flyplassen i Johannesburg på vei til Team Norway-camp i Orlando.

De siste to ukene har kanskje sett veldig skuffende ut fra utsiden; Jeg kom ikke inn i SA Open, og misset cutten i Joburg Open. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke er fornøyd med resultatet denne uken, men alt jeg har vært igjennom de siste to årene tatt i betraktning må jeg si meg fornøyd med hvordan det har vært her nede i Sør-Afrika.

Jeg har som de fleste vet hatt store problemer med ryggen min, jeg har nesten ikke spilt golf, og har hatt veldig lite tid til å trene skikkelig og strukturert, fordi kroppen min rett og slett har sagt nei til å legge ned timene jeg føler at jeg trenger for å kunne spille min beste golf.

Det har skjedd mye i vinter, og det aller meste er jeg fornøyd med. Jeg fant en kiropraktor i London som har ekstrem kunnskap om golf, og med behandling av Fabian Lalim føler jeg at jeg står rett opp og ned, og klarer å bøye meg uten at ryggen/hoften roterer, som gjør at jeg får vondt over tid.

Ellers har jeg hatt helt enorme fremganger med det lange spillet mitt. Det har vært en slitsom tid siden 2013 hvor jeg har gjort kompensasjoner i svingen for å beskytte ryggen min, og det har gått veldig ut over hvordan jeg har spilt, spesielt fra tee. Det er vanskelig å spille profesjonell golf når man ikke aner hva som skjer neste gang man slår fra tee.

Dette er veldig tøft mentalt, men nå som jeg endelig fungerer relativt bra igjen klarer jeg endelig å slå skikkelig fine golfslag igjen.

Når det kommer til resultatet denne uken gikk jeg -1 totalt, som var to slag fra å klare cutten. Jeg slo ballen så bra som jeg har slått den noen gang, de gamle lengdene mine er tilbake, og jeg er endelig i fairway igjen. Det er en helt fantastisk følelse å kunne slå skikkelig igjen!

Ta med treningsputtingen i konkurranse

Puttingen min under turneringen var en litt annen story, så her har jeg litt å jobbe med. Jeg merket godt at det har vært lite trening denne høsten, og jeg puttet ikke bra. Det positive er at jeg er helt maskin på trening, så det er bare et spørsmål om tid før jeg putter bra igjen. Og da!

I bunn og grunn trenger jeg bare litt tid, litt tid på å trene ordentlig, litt tid på å føle på konkurransegolf igjen, og med tiden vet jeg at jeg kommer til å komme sterkere ut av dette og spille den beste golfen noensinne!

Da setter jeg meg på flyet til London, og så videre til Orlando i morgen. Det blir to bra uker med trening i USA, jeg skal jobbe beinhardt på alt, og vie all tiden min på å bli så god jeg kan.

Ellers vil jeg takke mine sponsorer, Team Norway, Smart Elektro, Titleist, mamma&pappa, Olympiatoppen, Kim Røtnes Jensen og alle resten som støtter og hjelper meg på veien

Dette ble kanskje litt langt, men da vet dere som følger med litt mer om hva som foregår. Jeg spiller etter planen Tshwane Open neste gang..

Og FYI, i min tid som skadet har jeg hatt mye tid til å spille ps4, og har fått meg europatour-kort i et spill som heter The Golf Club, der jeg kom på 52.-plass i Joburg Open denne uken, haha …

Espen

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: Bank of Hope LPGA Match Play med Celine Borge 28. mai)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.