Med sin andre seks over par 78-runde på rad på Stadium Course ble Espen Kofstad hektet av i Q-School på PGA Catalunya Resort, og trakk seg fra fjerde runde.

Én 69-runde og to 78-runder ga Losby-spilleren +9 totalt, elleve slag bak det som var cutgrensen før fjerde runde startet.

— Q-School er slutt for meg, skriver Kofstad på sin Twitter-konto etter mandagens runde.

— Det er på tide å dra hjem og forberede meg til Dunhill (i Sør-Afrika) eller Australia, avhengig av hvilken jeg kommer med i, fortsetter han.

Og legger til hashtagen backfeelsgood. Det er altså heldigvis uten ryggproblemer at Kofstad forlater Spania for denne gangen.

Uten sjanse til å gå videre

Mandag hadde Kofstad fire hver av birdie og bogey pluss tre dobbelbogeyer, og var i prinsippet sjanseløs på å blir blant de 70 beste som får kjempe om de 25 tourkortene.

Den svenske tenåringen, og amatøren enn så lenge, Marcus Kinhult er i delt ledelse med -14 etter tre runder.

Se også: Livescoring fra PGA Catalunya


 

Runde 2: Kofstads vei ble veldig mye lengre

Andrerunden ble en tung affære for Espen Kofstad med seks over par, 78, i Q-School på PGA Catalunya Resort nord for Barcelona.

Scorekortet til Espen Kofstad nærmest dryppet av blod med fem bogeyer og én dobbelbogey samt en bitteliten birdie, som kom på hull 16 på Stadium Course søndag.

Veien mot bedret ranking ble plutselig veldig mye lengre for Losby-spilleren, som med +3 er helt nede på delt 116.-plass i det 156 mann store feltet på PGA Catalunya Resort.

Mandag venter nok en runde på Stadium Course, den tøffeste av de to banene på anlegget. Tirsdag venter den enklere Tour Course igjen.

Cut etter fire runder

De 70 beste og like etter de fire første rundene spiller to finalerunder på Stadium Course onsdag og torsdag, der de 25 beste får tourkortet.

Dersom Kofstad ikke lykkes å bli blant de 25 beste, har han ranking rett bak de 25, og får uansett plass i veldig mange av europaturneringene kommende sesong.

 


 

Runde 1: Kofstad på skjema etter første dag av Q-School

To sene birdier sikret Espen Kofstad tre under par, 69, i første runde av Q-School på PGA Catalunya Resort nord for Barcelona.

Dermed ligger Losby-spilleren på delt 21.-plass med fem runder, 90 hull, igjen før vi får vite om han har forbedret sin ranking foran 2016-sesongen.

De 25 beste etter 108 hull får en kategori som er bedre enn den 28-åringen har etter sitt medisinske fritak for 2015. Sagt på en enkel måte: Kofstad har før turneringen plass 26, og kan ikke få dårligere rangering, bare bedre ved å bli blant de 25 beste.

Lørdag åpnet og avsluttet han med birdie, og hadde mellom der fire birdier til samt tre bogeyer. Tre under par, 69, gir delt 21.-plass, seks slag bak ledende Nick Cullen fra Australia.

 


 

Før turneringen: «Jeg burde komme gjennom uten problemer»

Lørdag starter Espen Kofstad den første av seks runder som avgjør om han forbedrer europatour-rankingen for 2016.  Selv mener han det bør kunne gå bra.

— Holder jeg hodet klart og kroppen funker bra burde jeg komme igjennom uten problemer, mener Espen Kofstad overfor Golferen.no om de seks rundene i Q-School, kjent som helvetesuken, som starter på PGA Catalunya lørdag.

Med medisinsk fritak som følge av ryggproblemene som ødela 2015-sesongen, er Losby-spilleren sikret europatour-kortet 2016 uansett hvordan det går i Katalonia.

Bra spill i Q-School vil imidlertid gi ham høyere ranking, og dermed plass i flere turneringer kommende sesong.

Les også: Q-School ren bonus

Formen er bra

28-åringen forsikrer Golferens lesere at formen burde være bra, og at ryggen har tålt presset det var å gå gjennom fire knallharde runder i andresteget i forrige uke.

Der fungerte alle deler av spillet, og det er ingenting han føler at han behøver å justere før han starter første runde på Tour Course klokken 11.05 lørdag.

Tour Course er den enklere av de to banene på PGA Catalunya Resort. Stadium Course regnes som vesentlig tøffere, og er den som benyttes etter et feltet skrumpes inn til de 70 beste og like før de siste to rundene.

Spillerne spiller totalt 36 hull på hver av de to banene de første fire dagene.

— Men har det noe å si hvilken rekkefølge du spiller de to banene ? 

— Det har ikke noe å si, jeg går så lavt jeg kan på begge, sier Kofstad med et stort smil.