Derek Crawford slutter i Tyrifjord Golfklubb

Etter 16 år i Tyrifjord Golfklubb har Derek «Mr. Happy Golfing» Crawford valgt å si opp stillingen sin som daglig leder. -Jeg har fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Crawford som får sin siste dag i klubben 30. juni i år.

En æra er med dette over for Tyrifjord Golfklubb på Storøya, når Derek Crawford nå skal starte som daglig leder på en annen golføy: Oustøen Country Club i Bærum: 

— Etter nøye vurdering, forsto jeg at denne muligheten var for spennende til å avslå, sier Crawford, som er glad for at han kan overlate en klubb med god økonomi og en lysende fremtid med nytt innendørssenter og storstilte planer for renovering av banen.

— Det er med tungt hjerte vi må se Mr Happy Golfing, Derek, forlate klubben vår. Vi har gjort alt vi kan for å få han til å endre mening. Etter at det største sjokket la seg er jeg er stolt og glad på Dereks vegne, sier styreleder John-Magne Pedersen i Tyrifjord Golfklubb

Og Mr. Happy Golfing kan se tilbake på en lang rekke milepæler i tjeneste for klubben og øya han er så glad i. 

Blant høydepunktene hans i Tyrifjord Golfklubb, og som han vil ta med i den store minneboken, er hvordan klubben har satt medlemmene først med blant annet PLUSS-medlemskap, Happy Golfing program og sportslige turneringer som Medals. 

Selv om Derek slutter skal familien som før bo hjemme i Hole, noen steinkast unna Storøya. Og Dereks kone, Anna Crawford, styrer fortsatt Tyrifjord Golfshop og klubbens medlemsservice og administrasjon med stø hånd.

Unikt engasjement

Derek Crawford er banebrytende i det norske golfmarkedet og har en stemme det lyttes til. I koronatiden har han blant annet introdusert forhåndsbetaling av greenfee.

Styrelederen forteller at da Derek startet som leder for klubben sto utfordringene i kø: 

Vi hadde stor gjeld, mistet medlemmer og sponsorer. Klubben hadde ingen klar strategi og vi viste ikke hvilken retning vi ville gå. Når nå Derek forlater klubben er vi gjeldfri, vi har penger i banken og nye medlemmer strømmer til. En klar og tydelig strategi om veien videre er også forankret i styret og klubben, sier Pedersen.

Ny fremtid med ny bane

På klubbens årsmøte i februar godkjente medlemmene styrets planer for ombygging av banens hull 1 til 9 til en stipulert kostnad på 8 millioner kroner. Finansiert gjennom 1,6 millioner kroner i tippemidler, egenkapital på 4,4 millioner kroner og et lån på 2 milloner kroner skal arbeidet starte opp høsten 2021. 

Les Mer

Tyrifjord Golfklubb

Oustøen Country Club

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×