D-dag for Solheim Cup

14. august må Solheim Cup-søknaden sendes. Men en drøy uke før fristen mangler NGF fortsatt 80 millioner, påpeker Atle Øi.

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

Fredag 14. august går fristen ut for å søke Solheim Cup. Tirsdag i denne uken avslørte golfpresident Finn H. Andreassen overfor Aftenposten at NGF ennå ikke har hørt noe fra staten. Men at Oslo kommune har gitt positive signaler.

For at søknaden skal kunne sendes må stat og kommune tilsammen bevilge 80 millioner kroner. For et drøyt år siden kritiserte jeg den uprofesjonelle prosessen rundt hele Solheim Cup-prosjektet. Nå forsterker kritikken seg.

Les også: Åpent brev til presidenten

Hvis NGF nå tror det vil ramle inn en mail fra stat og kommune med uforbeholden aksept på slike beløp, uten at det har vært kjente drøftelser, møter, og spørsmål om utfyllende informasjon, er de ekstremt naive.

Så naive er de neppe, så dette er nok mest et spill hvor forbundet skal forberede Golf-Norge på at det ikke blir noe av søknaden. Og at det var statens manglende satsing på golf, som punkterte luftslottet.

I november velger golftinget ny president, og det er å håpe at den nye lederen av Golf-Norge kan bidra med mer substans enn det som finnes i vyer, håp og drømmer.

Om jeg tar feil, og finansieringen er på plass innen 14. august, skal jeg love å legge meg langflat. Og kanskje vurdere en lang pause som kommentator her på Golferen.no …

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×