14. august må Solheim Cup-søknaden sendes. Men en drøy uke før fristen mangler NGF fortsatt 80 millioner, påpeker Atle Øi.

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

Fredag 14. august går fristen ut for å søke Solheim Cup. Tirsdag i denne uken avslørte golfpresident Finn H. Andreassen overfor Aftenposten at NGF ennå ikke har hørt noe fra staten. Men at Oslo kommune har gitt positive signaler.

For at søknaden skal kunne sendes må stat og kommune tilsammen bevilge 80 millioner kroner. For et drøyt år siden kritiserte jeg den uprofesjonelle prosessen rundt hele Solheim Cup-prosjektet. Nå forsterker kritikken seg.

Les også: Åpent brev til presidenten

Hvis NGF nå tror det vil ramle inn en mail fra stat og kommune med uforbeholden aksept på slike beløp, uten at det har vært kjente drøftelser, møter, og spørsmål om utfyllende informasjon, er de ekstremt naive.

Så naive er de neppe, så dette er nok mest et spill hvor forbundet skal forberede Golf-Norge på at det ikke blir noe av søknaden. Og at det var statens manglende satsing på golf, som punkterte luftslottet.

I november velger golftinget ny president, og det er å håpe at den nye lederen av Golf-Norge kan bidra med mer substans enn det som finnes i vyer, håp og drømmer.

Om jeg tar feil, og finansieringen er på plass innen 14. august, skal jeg love å legge meg langflat. Og kanskje vurdere en lang pause som kommentator her på Golferen.no …