Suzann Pettersen klarte ikke å omsette sjansene på greenene i siste runde av British Open på Turnberry. Til slutt tok frustrasjonen overhånd, og brakte henne til femteplass.

Suzann Pettersens kroppsspråk viste tydelige tegn på frustrasjon allerede tidlig i sisterunden av Women’s British Open, som endte i par for dagen og -7 totalt, fem slag fra seieren.

Den ene birdieputten etter den andre fra et par meters hold strøk på utsiden av hullkanten, og 34-åringens positur ble mer og mer sammenbitt utover i runden.

Birdier på hullene 7 og 9 ga imidlertid håp om at hun skulle kunne klare å utfordre Jin Young Ko i teten.

To kjappe bogeyer på rad etter runding hadde imidlertid motsatt effekt, og to sene bogeyer på 15 og 16 skrinla alle planer om en tredje majortriumf.

Da også lederen Jin Young Ko begynte å snuble på slutten, ble døren åpnet på vidt gap for verdensener Inbee Park, som med banerekorden sju under par, 65, vant med tre slag på -12.

EKSLUSIV GRUPPE: Inbee Park er én av sju spillere som har vunnet alle de fire opprineelige damemajorene. Hun vant også i Evian i 2012, året før det ble den femte majoruturneringen. Foto: LET
EKSLUSIV GRUPPE: Inbee Park er én av sju spillere som har vunnet alle de fire opprineelige damemajorene. Hun vant også i Evian i 2012, året før det ble den femte majoruturneringen. Foto: LET

Seieren plasserte 27-åringen fra Seoul i en eksklusiv gruppe med Pat Bradley, Juli Inkster, Annika Sörenstam, Louise Suggs, Karrie Webb og Mickey Wright som vinner av alle de fire majorturneringene.

Park vant også Evian Masters i 2012, da det var en majorturnering på Ladies European Tour, året før det offisielt ble den femte majorturneringen på LPGA, og ble omdøpt til Evian Championship.

Marianne Skarpnord avsluttet British Open med tre over par, 75, for +5 totalt og delt 36.-plass. Moss og Rygge-spilleren hadde én eagle, to birdier, fem bogeyer og én dobbel på scorekortet.

Se også: Resultater fra Turnberry


Runde 3:
Par ikke nok for Tutta
Med en runde på par falt Suzann Pettersen ned fra toppen. Men hun er bare ett slag bak lederduoen før siste runde av British Open på Turnberry. Det blir en spennende søndag!

Det var tøffe forhold også tredje dag av Women’s British Open på Turnberry på Skottlands vestkyst.

Med bogey både på åpningshullet og hull 6 på Turnberry lørdag, måtte Suzann Pettersen konsentrere seg om å reparere skaden på de siste ni.

Det fikset Oslo-jenta allerede på hullene 10 og 11. Par derfra og inn ga par for dagen, og -7 totalt, ett slag bak lederduoen Jin Young Ko fra Sør-Korea og Teresa Lu fra Taiwan.

Mika Miyazato fra Japan er på fjerdeplass, ytterligere ett slag etter.

Marianne Skarpnord hadde fire birdier, tre bogeyer og én dobbel på scorekortet for +2 totalt, og delt 23.-plass før siste runde.


Runde 2:
Tutta: «Svingendringene hjalp meg i dag!»
Suzann Pettersen takker svingendringene hun har gjort med trener Butch Harmon for at hun mestret vinden på Turnberry fredag. Før helgen leder hun British Open med to slag. Suzann Pettersen har endret svingen for å forsøke å erobre førsteplassen på verdensrankingen, som hun var så nær ved å innta før 2014-sesongen.

Det er et «det beste jeg kan bli, bedre enn jeg er nå»-mantra som gjelder for 34-åringen.

— Jeg er mye videre (i svingen). Jeg er mye grunnere (i trefføyeblikket), som er årsaken til at jeg slår så mye lengre … Det er superenkelt, forklarer Tutta sin nye sving.

Tre under par

Den nye svingen hjalp Suzann Pettersen til tre under par, 69, for dagen i den sterke vinden som feide over Turberrys Ailsa Course fredag morgen.

Pettersen gjorde birdie på hull 2 og 3. Hun tapte ett slag på hull 6, men tok det tilbake på hullet etter, og fikk enda en birdie på hull 17.

— Forholdene var virkelig tøffe; ballen går ingen steder. Par er en god score i dag, mener 34-åringen.
— Jeg fikk til en meget solid runde golf. Det er mer vind, og den kommer fra sør, som betyr at du møter veggen på hull 12.

— Jeg følte jeg hadde 100 prosent kontroll over ballen, ballflukten, spinn; alt du må få til under forhold som disse. Så jeg rangerer dette høyt på min liste over gode golfrunder, avslutter Pettersen.

Med sju under par jages hun av fire spillere to slag etter, inkludert verdenstoer Lydia Ko, som gikk én over par i regn og enda sterkere vind fredag ettermiddag.

Marianne Skarpnord gikk to over par, 74, som var godt nok til å avansere 17 plasseringer til delt 20.-plass. Moss og Rygge-spilleren hadde tre hver av birdie og bogey samt en dobbelbogey.


Runde 1:
Tutta fortsetter det solide spillet
Suzann Pettersen viste at forrige ukes andreplass i Ladies Scottish Open ikke var noe blaff, og åpnet sterkt med fire under par, 68, og delt sjetteplass. Hun er i god form og fornøyd med dagen, forteller hun.

Etter første runde av Women’s British Open på Turnberry-banen på Skottlands vestkyst er Suzann Pettersen så absolutt med i kampen om sin tredje majortittel.

Etter en åpning der hun fikk kjempe litt, kom hun sterkt tilbake på de siste ni for fire runder par, 68, og delt sjetteplass, tre slag bak ledende Hyo-Joo Kim.

— På denne banen mener jeg at om du kommer velberget gjennom hull 11, gjør vinden at resten blir enklere, sa Pettersen etter runden.

— Avslutningshullene var litt lettere sli vinden kom i dag, og jeg klarte å avslutte sterkt.

— Jeg hang med i begynnelsen, og hadde en god start. Selv om det er skuffende å ikke få birdie på et par av par-5-hullene, noe jeg føler du må gjøre under forhold som i dag.

— Men jeg var tålmodig, og spillet er bra, så jeg gleder meg til å gå ut igjen i morgen, avsluttet 34-åringen, som er nummer sju på verdensrankingen.

Marianne Skarpnord var bra med lenge, men en sen trippelbogey sendte henne til én under par, 71, og delt 36.-plass etter dag én.