For Tim Clark vil karrieren være over dersom forbudet mot forankring av putteren innføres. Og det av medisinske årsaker på grunn av en genfeil.
clark----151--forbud-vil--delegge-karrieren

KAN IKKE VRI HÅNDLEDDENE OG UNDERARMENE: En genfeil gjør at Tim Clark ikke kan vri armene som oss andre. Et forbud mot forankring av putteren vil derfor bety slutten på karrieren for den stillferdige og sympatiske sørafrikaneren.

clark----151--forbud-vil--delegge-karrieren

clark----151--forbud-vil--delegge-karrieren

clark----151--forbud-vil--delegge-karrieren


Før San Diego-turneringen forrige uke tok Tim Clark en stor omvei for å få legge fram sitt syn på det foreslåtte forankringsforbudet.

Les også: Forankring av putteren forbys

Og tydeligvis må den lavmælte sørafrikaneren ha snakket godt for seg. Etter møtet utelukket nemlig ikke PGA-sjef Tim Finchem at PGA-touren kan velge å ikke følge USGA og R&A.

Tim Clark var for øvrig den eneste av deltakerne på spillermøtet som hadde reise til Torrey Pines kun med håndbagasje, uten golfbag, melder AP.

Sørafrikaneren fikk nemlig ikke plass i feltet, men tok likevel turen for å få muligheten til å snakke direkte til USGA-sjef Mike Davis, som var invitert for å forklare den foreslåtte regelen om forankring samt svare på spørsmål.

Kan ikke vri underarmene

Ingen har mer å tape på et eventuelt forankringsforbud enn Clark.

Han har nemlig en genfeil som hindrer ham fra å vri underarmene og håndleddene innover.

Clark har derfor brukt en langputter forankret til brystet omtrent hele karrieren.

Og til tross for de fysiske begrensningene, som har gjort at han aldri har vært høyere enn 140 på driverstatistikken, har han vunnet The Players Championship, Australian Open, Scottish Open og to ganger South African Open.

Clark ønsket å bli hørt

På Torrey Pines snakket USGA-direktør Davis om forankringsforbudet på det obligatoriske spillermøtet (der for øvrig verken Tiger Woods eller Phil Mickelson stilte opp).

PGA-kollega Lucas Glover er imponert over at Tim Clark tok turen til møtet uten å få være med i feltet.

— Det var veldig modig av ham å gjøre det han gjorde. Han fløy hit, og brukte sine egne penger for noe han bryr seg om, sier Glover til AP, og presiser at hans egen mening om forbudet er uten betydning.

— Han fremførte meningene sine på en respektfull måte. Han pisket ikke opp stemningen. Han stilte ærlige spørsmål, og la fram ærlige meninger. Jeg er stolt av ham.

Fremstillingen om at Clark snakket med verdighet og integritet bekreftes av flere som var tilstede i rommet.

— Han har noe han vil stå opp for, og det er noe jeg beundrer. Han presenterte noen gode poenger. Når han snakker, lytter folk, sier Keegan Bradley.

Nøyaktig hva Clark sa, forblir imidlertid innen møterommets fire vegger.

PGA-tourens sjef, Tim Finchem, har flere møter med USGA før deres årsmøte. Finchem sier at tourens mål alltid har vært å følge USGAs og R&As regler.

Mye tyder derfor på at Finchem ikke bare har lyttet til Clark, men også til TaylorMade-sjef Mark King.

Les også «Ignonrér forankringsforbudet!»

Finchem sier imidlertid også det godt kan være to sett med regler i golf. Selv om han også påpeker at det muligens ikke vil være tilfelle når det gjelder å slå forankrede slag.

Så gjenstår det å se om spillere som Tim Clark blir hørt. Muligens får han ingen sympati eller støtte hos USGA og R&A. Men får han gjennomslag hos PGA Tour, er saken vunnet.

Hva mener du? Bør regelmakerne ta hensyn til hva spillerne med lange puttere mener? Si din mening i kommentarfeltet under, på Golferens Facebook-side eller ta diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.