Golfjournalist James Colgan rapporterer fra GOLF at sportsstrømmetjenesten Caffeine TV brått har stengt dørene, noe som rammer golfligaen LIV Golf negativt. Caffeine TV, som nylig sikret seg rettighetene til å strømme LIV Golfs kamper, sier på sin nettside at selv om de har hatt gang på seg ikke klarte å bli lønnsomme og derfor har valgt å stenge tjenesten fra 26. juni.

Caffeine TVs nedleggelse kommer som et hardt slag for LIV Golf, som nylig har hatt andre problemer med lave seertall på TV og utfordringer i strømmeverdenen. LIV Golf hadde knapt noe med Caffeine TVs økonomiske situasjon å gjøre, men nyheten understreker den sentrale problemstillingen for LIVs inntektsgenererende arbeid: lønnsomme rettighetsavtaler er livsviktig for virksomheten innen profesjonell idrett, og LIV har ikke dette.

På tross av dagens utfordringer har LIV Golf flere alternativer til strømming. I 2022 og 2023 introduserte de sin egen abonnementsbaserte strømmetjeneste på YouTube og gjennom LIV Golf-appen, og har fortsatt å bruke disse tjenestene etter å ha signert avtalen med Caffeine TV.

Når de fremdeles har seks kamper igjen i 2024-kampanjen, er mediebransjens fremtid foreløpig uklar for LIV. Ligaens innovative golf-TV-produksjon fortsetter å forbedre seg, men uten en robust rettighetsavtale kan det bli utfordrende for LIV Golf å oppnå lønnsomhet. (Kilde: GOLF)

​Les hele saken på: Read More