Brovold: «Fikk mer golfbane enn vi bestilte»

Gamle Fredrikstad GK blir medlemsklubb i First Class Golf fra 2013. Daglig leder Lars Petter Brovold takker flaksen, som gjorde at klubben fikk en bedre bane enn de egentlig hadde bestilt.

brovold---fikk-mer-golfbane-enn-vi-bestilte-


TUSEN TAKK, SHAPERE! Lars Petter Brovold & co fikk hjelp av dårlige kontjukturer, og kunne dermed hyre inn mye dyrere banebyggere enn om tidene hadde vært gode. Det kommer medlemmene i klubben, og i de andre First Class Golf-klubbene til gode.

brovold---fikk-mer-golfbane-enn-vi-bestilte-


LINKSPREG: Gamle Fredrikstad Golfbane er en linkspreget parkbane med strategisk design, utfordrende greenområder og med en del vann i spill.

brovold---fikk-mer-golfbane-enn-vi-bestilte-


ONDULERINGER: De britiske shaperne har satt sitt preg på banen ved blant annet en rekke fine onduleringer på de ellers ganske flate fairwayene.

brovold---fikk-mer-golfbane-enn-vi-bestilte-En pressemelding onsdag forteller at Gamle Fredrikstad GK blir medlem av fordelsprogrammet First Class Golf, som fra før omfatter klubbene Miklagard, Losby og Hauger.

Nyheten er av det slaget som pirrer nysgjerrigheten, og vi får tak i daglig leder Lars Petter Brovold på telefonen.

— Er ikke dette litt merkelig? For skulle ikke Gamle Fredrikstad Golfbane først og fremst bli en helt vanlig klubb-bane?

— Jo, det er riktig det, flirer Lars Petter Brovold.

— Men du kan si at vi var litt heldige med de som skulle bygge banen. Det var nemlig ikke så mange andre baner som ble bygget i Europa akkurat da, så vi fikk topp mannskap til en rimelig penge.

Paal Midtvaage har vært banearkitekt for anlegget. Østfoldingen har ved en rekke anledninger tidligere vist sine kvaliteter som designer.

Svensk entreprenør, britiske shapere

Sjakktrekket for golfklubben fra Plankebyen ble å engasjere det svenske selskapet Sternberg Golfservices som entreprenør.

I stallen har de nemlig britiske baneshapere i verdensklasse, med bakgrunn fra blant andre berømte Kingsbarns Links i Skottland.

Shaperne er de som i siste instans blir banens formgivere, og under arbeidet med Gamle Fredrikstad Golfbane ble shapernes forslag lyttet til.

— Du kan si at vi fikk noe ekstra, at vi fikk en bedre bane enn vi hadde bedt om, konstaterer en fornøyd daglig leder.

Det er særlig de fine onduleringene Brovold mener har hevet banen.

— Det er mange onduleringer på fairwayene, veldig fint formede greeenområder med onduleringer som gir bra avrenning og veldig bra posisjonering av bunkerne.

Med en beliggenhet der bare Øra Industriområde ligger mellom banen og Skagerrak, er Gamle Fredrikstad Golfklubb blitt en bane med et klart linkspreg.

Uten at det påstås å være en ekte linksbane. I pressmeldingen karakteriseres Gamle Fredrikstad Golfbane som en linkspreget parkbane med strategisk design, utfordrende greenområder av høy kvalitet og en del vann i spill.

To-tre baner til

I First Class Golfs utviklingsplan uttrykkes et ønske om å knytte til seg to til tre baner og klubber til innen 2015. Samtlige baner blir liggende i aksen øst, vest og sentralt i Oslo og Akershus.

— Nå er vi meget glad og stolt over at Gamle Fredrikstad Golfklubb blir med oss i videre utvikling av golftilbudet til våre medlemmer, skriver First Class Golf i pressemeldingen.

Gamle Fredrikstad GK åpnet 18-hullsbanen for spill 25.august i år, men det blir først i 2013 at klubben og banen får vist fram sitt fulle potensial.

Anlegget består i tillegg av drivingrange, treningsområde for nærspill samt en nihulls Pay & Play-bane, som skal være av høy kvalitet.

Hjemmesider:
Gamle Fredrikstad Golfklubb
First Class Golf

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×