Elitespillerne skaper overskriftene, men klubbgolferne sørger for liv og røre i norsk golf. Vi har sett på tre nye breddetilbud: Karsten Memorial Ping Tournament, Challenge Series og NGF Klubbserien.
breddeturneringene-golf-norges-ryggrad

KARSTEN MEMORIAL PING TOURNAMENT: Meland GK arrangerer en rekke små og store turneringer for hele familien lørdag 29. og søndag 30. juni. Også for de som ikke ønsker å begvege seg bort fra klubbhuset.

breddeturneringene-golf-norges-ryggrad

SPILL DEG TIL RYDER CUP 2014: Deltar du i Challenge Series, som spilles dagen etter Nordea Masters (Miklagard), Norwegian Challenge (Losby) og Ladies Norwegain Challenge (Hauger), kan du vinne reise til Ryder Cup på Gleneagles 2014. Trøstepremien er ikke så verst den heller: Golftur til Valderrama.

breddeturneringene-golf-norges-ryggrad

breddeturneringene-golf-norges-ryggrad


Selv om faste turneringsdager er en institusjon i mange klubber, erfarer klubbledere også at antallet spilte turneringsrunder går ned.

Kreativiteten er imidlertid stor, og tilbudet av åpne breddeturneringer og tilbud på tvers av klubbgrensene øker.

Vi har sett nærmere på tre av nyskapningene: Karsten Memorial Ping Tournament, Challenge Series og NGF Klubbserien.

Karsten Memorial Ping Tournament

Siste helgen i juni slår Meland Golfklubb på stortrommen og inviterer hele familien til banen med golfaktiviteter for store pg små.

— Karsten er den nordmannen som har betydd mest for golfsporten, skriver Finn Langeland i en e-post til redaksjonen..

— Han og familien kom fra Nordhordland. Når Meland vil ære ham, synes jeg det er et flott tiltak som golf-Norge bør vite om, fortsetter Langeland.

Lørdag 29. og søndag 30. juni arrangeres fem forskjellige turneringsformater, fra nihulls til nattgolf, og det blir dessuten putting- og chippingkonkurranser for de som vil holde seg rundt klubbhuset.

Se også: Turneringsside Karsten Memorial Ping Tournament

Challenge Series — spill deg til Ryder Cup

Challenge Series spilles dagen etter tre profesjonelle turneringer: Miklagard GK 21. juni, Losby GK 12. august og Hauger GK 21. september.

Da kan du oppleve banene slik de settes opp for proffene, med de samme flaggplasseringene som på sisterunden.

De to beste rundene teller, og vinneren får tur til Ryder Cup på Gleneagles neste år. I tillegg trekkes en vinner av golftur til Andalucia, inkludert spill på Valderrama, under hver delturnering.

Det spilles i to klasser: Fra 0 til 11,4 i handicap, og fra 11,5 og oppover. I begge klassene er spilleformen netto slagspill med fullt handicap.

Se også: Turneringsside Challenge Series

NGF Klubbserien

Én ting er felles i alle betydelige golfland: Det finnes en nasjonal serie der klubbene tar ut lagene og spiller mot hverandre.

I fjor ble det gjennomført et prøveprosjekt med seks klubber på Østlandet. Det ble stor suksess, der Miklagard GK vant både 1. og 2. divisjon.

I år spilles et utvidet pilotprosjekt med 30 klubber i 1., 2. og 3. divisjon, totalt 13 puljer med inntil seks lag i hver pulje.

Seriestart er søndag 26. mai, med siste serierunde søndag 1. september.

Fortvil ikke om du ikke finner din klubb i terminlistene. Blir også årets pilotprosjekt en suksess, vil NGF nemlig gjøre Klubbserien landsomfattende fra 2014-sesongen.

Se også: Turneringsside NGF Klubbserien

Andre breddeturneringer

Det finnes en rekke etablerte breddeturneringer, og her ser du noen av de mest populære.

Nordea Pairs: Norges største turnering med 3500 deltakere i 125 klubber i fjor. Lokale kvalikturneringer i klubbene fra 11. mai til 23. juni.

Norsk Senior Golf: Har en rekke turneringer for spillere over 50 år for kvinner og 55 år for menn. Rundt 100 klubber spiller lagserie, og i tillegg arrangeres individuelle turneringer i en seniortour.

Tredagarsgolf: Antageligvis den eneste golfturneringen med nynorsk navn på det sentrale Østlandet. Spilles på Mørk GK, Borre GK og Moss og Rygge GK med én runde på hver bane 2. til 4. august, i tre klasser. Plass til 144 spillere i feltet.

Golfserie.no: Privat drevet seriespill for tomannslag, både bedriftslag og private lag. Spilles i to klasser på fire baner på Østlandet: Hakadal GK, Hauger GK, Holtsmark GK og Østmarka GK.

Vet du om flere breddeturneringer? Bruk kommentarfeltet under, send e-post til tips@golferen.no eller legg igjen melding på Golferen.no sin Facebook-side.

NB: Vi gjør oppmerksom på at ansvarlig redaktør Jan E. Espelid i Golferen.no er prosjektleder for NGF Klubbserien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.