«Vi er ikke underdogs,» sier det amerikanske laget før alvoret starter på Gleneagles. Engelske bookmakere er tydeligvis ikke enig i det, og gir svært god utbetaling dersom USA vinner.
bookmakerne-holder-europa-som-storfavoritt

KLAR FOR KJEMPENES DYST: USAs kaptein Tom Watson (t.v.) må finne seg i at kaptainkollega Paul McGinleys europalag er den store, store favoritten før kjempens kamp starter på PGA Centennial Course på Gleneagles nord for Edinburgh fredag.

Spilleselskapenes odds for utfallet av Ryder Cup på Gleneagles gir stort sett bare igjen halvannen ganger pengene dersom du satser dem på at Europa vinner.

Engelske bookmakere har gjennomgående Europa som så klar favoritt som 4 til 6.

Se også: Spillselskapenes Ryder Cup-odds

Og faktisk er oddsene for ettpoengs amerikansk seier (12 til 1) bedre enn trepoengs europeisk seier (8 til 1).

USA: — Vi er ikke underdogs!

Det amerikanske laget er imidlertid alt annet enn komfortabel med karakteristikken som underdogs.

— Jeg ser det absolutt ikke slik, sier USA-spiller Zach Jonhson til Golf Channel.

— I 2012 var det motsatt, med USA-laget som favoritter. Så det er helt irrelevant, mener Johnson om det som har vært det største samtaleemnet blant spillerne denne uken.

Overraskelse hvis USA vinner

Til tross for at Zach Jonhson får støtte av sin kaptein Tom Watson, som bestemt hevder at USA har gode sjanser, så er den allmenne oppfatningen i Gleneagles at USA-seier søndag vil være en overraskelse.

I den grad statistikk teller, så er også den på Europas side med seier i sju av de siste oppgjørene.

Vi må faktisk nesten en hel generasjon tilbake i tid, til Belfry i 1993, for å finne forrige gang USA vant på bortebane.

Og det gjør kanskje ikke situasjonen bedre at verken den siste generasjonens beste golfspiller, Tiger Woods, eller den kanskje mest skremmende for motstanderne, Dustin Jonhson, ikke er på laget.

Mens Europa på sin side kan skilte med verdensener Rory McIlroy, som har vunnet to av de fire majorturneringene i år.

Watsons mange hodepiner

— Det europeiske laget er fulladet. Men når matchene starter klokken 7.35 (8.35 norsk tid) fredag, kommer det til å bli vist spill av høy klasse. Så får vi bare se hvem som vinner, sier Watson til Golf Channel.

Watsons hodepine dreier seg imidlertid ikke bare om et sterkt, europeisk lag. Mange spør seg også hvor heldig han var med sine captain’s picks.

Hunter Mahan, Keegan Bradley og Webb Simpson var nok hete kandidater da han valgte 2. september. Billy Horschels imponerende FedEx Cup-avslutning samt Chris Kirks imponerende sesong kan imidlertid ha satt kapteinen på andre tanker.

Men uansett hvor store favoritter Europa er, så ser absolutt ikke europakaptein Paul McGinley for seg en gjentakelse av Europas seier 18½ — 9½ fra K-Club i 2006.

— Bunnlinjen er at dette er et svært, svært sterkt amerikansk lag. Favorittstempel eller ikke favorittstempel er irrelevant etter min mening. Vi må virkelig spille bra for å vinne Ryder Cup, sier Paul McGinley med ettertrykk.

Se også: Ryder Cup-lagene

Les mer: Resultater de ti siste Ryder Cup samt se flyover-video av Ryder Cup-banen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.