Bertheussen måtte slåss mot «sykt mye vind»

Det er imponerende av Elias Bertheussen med seks topp-10-plasseringer på bare elleve Nordic League-starter. Selv er han ikke så imponert etter Himmerland-turneringen, avslører han til Golferen.no.

bertheussen-m-aring-tte-sl-aring-ss-mot--laquo-sykt-mye-vind-raquo-


SJETTE TOPP-10 OG SIKRET KORTET: Elias Bertheussen endte på delt tiendeplass i Race to Himmerland-turnreringen, som er den tredje av fire i Nordic League-sluttspillet. Plasseringen sikret fulle spillerettigheter på chellengetouren 2015.

— Nei, det var ikke noe imponerende i dag, altså. Det var sykt mye vind, men jeg spilte likevel som en kråke, mener trønderen etter sin sjette topp-10-plasering på Nordic League på bare elleve starter.

Søndag måtte Bertheussen opp i seks over par, 79, etter én eagle, tre birdier, seks bogeyer, én dobbel- og én trippelbogey.

Med det endte 23-åringen på -3, og falt fra fjerde- til delt tiendeplass i den nest siste sluttspillturneringen i Nordic League.

Sikret challengetourkorter

— Men det absolutt viktigste nå er at jeg med hundre prosent sikkerhet sikret kortet for neste år, fortsetter Bertheussen.

Tiendeplassen forsterket nemlig fjerdeplassen på rankingen tilstrekkelig til at han ikke kan havne utenfor de fem som får full challengetour-kategori i 2015, uansett hvordan det går i den siste sluttspillturneringen i Skåne fra 9. til 11. oktober.

— Nå blir det par dager i Norge før jeg drar til Sverige. Så blir det nok en ukes tid hjemme før jeg finner på noe lurt, sier han om tiden fram til europatourens andresteg, der han også er direktekvalifisert, i Spania 7. til 10. november.

Race to Himmerland ble vunnet av svenske Jacob Glennemo med -11, ett slag foran danske Martin B. Ovesen.

Se også:
Resultater fra Himmerland
Nordic League-rankingen før siste turnrering


Runde 2:
Bertheussen i strålende posisjon før siste runde

Med en sterk fire under par 69-runde på Himmerlands tøffe Backtee Course er Elias Bertheussen bare to slag bak teten før finalerunden i Race to Himmerland i Nordic League-sluttspillet.

— Ja jeg er fornøyd med spillet. Setter noen putter her og der, så da blir det noen under da, oppsummerer Elias Bertheussen andrerunden til Golferen.no.

Med seks birdier og to bogeyer ble det fire under par, 69, for dagen og ni under totalt på fjerdeplass.

Bertheussen har danske Christan Gløet og svenske Oscar Zetterwall ett slag foran seg mens Jacob Glennemo, også han fra Sverige, er ensom i teten, to slag foran trønderen.

Det blir en spennende avslutning på Himmerland, der Bertheussen ligger an til årets sjette topp-10 på bare elleve Nordic League-starter. Og det kan bli sesongens tredje seier …

— Den er vel helt middels tøff uten vind, men hvis det blåser kuer, sånn som det kan gjøre her, så blir den tøff, mener Bertheussen om den ombyggede mesterskapsbanen på Himmerland.

Sondre E. Ronold fra Stavanger GK misset cutten med åtte slag etter 71-79.


Runde 1:
Bertheussens birdier ga ham råd til kjipe bogeyer

Elias Bertheussen åpnet Race to Himmerland, den tredje turneringen i Nordic League-sluttspill, med fem under par, 65, og delt andreplass. Fredag venter den andre, og tøffere, banen på Himmerland.

— Både og, svarer Elias Bertheussen da Golferen.no spør om de kjipe bogeyene han nevner på sin Facebook-side er kjipe på grunn av feil han gjorde, eller om det generelt bare er kjipt å gjøre bogey.

— Jeg hadde to treputter og én juniorfeil. Men når jeg hadde åtte birdier, så hadde jeg på en måte litt råd til det, men det er fortsatt litt surt, forklarer han.

— Jeg spilte den gamle banen i dag, som er antatt lettere, utdyper han.

Dette er et faktum som også underbygges av en titt på resultatlisten: Blant de 25 beste etter første runde, spilte bare to på Himmerlands tøffe europatourbane.

Nemlig svenskene David Palm, som med -4 er delt tiendemann, og Fredric Sundberg på delt 21.-plass med -2.

Mens Bertheussen altså er delt på delt andreplass med sju andre på -5, to slag bak lederen Sebastian Söderberg fra Sverige.

Også Sondre E. Ronold er fortsatt med i sluttspillet, og ligger på delt 40.-plass med +1, også det på den gamle banen.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.