Tonje Daffinrud tok sin første profesjonelle seier etter at hun ble profesjonell da hun vant med tre slag på Asorene. Rachel Raastad kom på sjetteplass.
daffinrud-tok-f-oslash-rste-proffseier--t-oslash-ffe-forhold

VANT ETTER KJEMPEAVSLUTNING: Med tre birdier på rad på de tre siste hullene vant Tonje Daffinrud sin første profesjonelle turnering i Acores Ladies Open, hennes tredje topp-10 på seks starter i LET Access Series, men bare den andre turneringen som profesjonell.

daffinrud-tok-f-oslash-rste-proffseier--t-oslash-ffe-forhold

FORTSETTER DET GODE SPILLET: Etter andreplas på Losby og delt 17.-plass i Finland uken etter, kom Rachel Raastad på sjetteplass i Acores Ladies Open, hennes tredje LETAS-turnering,

Under tøffe forhold siste dag holdt Tonje Daffinrud hodet kaldt, og vant Acores Ladies Open selv om hun måtte opp i en over par, 73, for dagen.

Med -4 var hun tre slag foran tsjekkiske Daniela Prorokava, og de to var de eneste under par i turneringen.

— I dag var litt av en berg og dalbane for meg. Jeg hadde en elendig start, og var fire over par etter åtte hull, forteller Daffinrud til Letaccess.com.

— Jeg ble litt frustrert, men visste det var virkelig tøft med vinden, pinneplasseringene og de raskere greenene. Så jeg visste at alle kom til å gjøre bogeyer.

— Så jeg prøvde bare å beholde roen, og ta inn over meg at det ikke var slutt ennå. Jeg var ikke nervøs, men godt forberedt og avslappet, forteller 23-åringen fra Tønsberg.

Elsker følelsen

Daffinrud sikret seieren med tre strake birdier på de tre siste hullene, og totalt hadde hun fire birdier og fem bogeyer. At hennes 73-runde var dagens nest beste, sier alt om forholdene.

— Ja, første proffseier. Elsker denne følelsen, jubler hun på sin Twitter-konto.

Nå går turen videre til neste ukes LETAS-turnering på Kreta, og deretter til europaturnering i Sør-Afrika.

— Jeg har akkurat sagt ja takk til en sponsorinvitasjon til South African Ladies Open, forteller Daffinrud til Ladies European Tour.

Rachel Raastad måtte opp i fem over par, 77, på siste runde etter én birdie og tre bogeyer samt en sur trippelbogey på hull 8.

— Ingen pallplass på meg, men en liten slant er vel ok. Når går ferden videre til Kreta, hvor neste ‎LET Access spilles, skriver Raastad på sin Facebook-profil, der hun også passer på å gratulere romvenninne Tonje Daffinrud med seieren

Se også: Resultater fra Azorene


Runde 2:
Norske jenter dominerer på Azorene

Tonje Daffinrud leder LET Access-turneringen på Azorene med ett slag på fem under par før siste runde. Rachel Raastad henger bra med på delt fjerdeplass. Det kan bli en hyggelig norsk søndag!

Tonje Daffinrud fortsetter å imponere i LET Access Series, der hun hittil har to topp-10-plasseringer og ikke har misset en cut på de seks turneringene siden debuten i Sverige i sommer.

På Azorene søndag hadde hun fem birder og én bogey på vei mot fire under par, 68, for dagen, og -5 totalt.

Det gir 23-åringen en ledelse på ett slag foran tsjekkiske Daniela Prorokova før siste runde. Rachel Raastad er på delt fjerdeplass med +1 etter én hver av birdie, bogey og dobbelbogey på andrerunden.

Amatøren Veslemøy Heramb misset cutten klart etter 84-85 og +25.


Runde 1:
Raastad og Daffinrud deler fjerdeplassen

Det ble en flott åpning for de to ferske proffene Rachel Raastad og Tonje Daffinrud i LET Access-turneringen på Azorene med én under par, 71, og delt fjerdeplass, ett slag bak teten.

— Den spisser seg, men fremdeles litt her og der, oppsummerer Rachel Raastad formkurven til Golferen.no to måneder etter debuten som fullsatsende tourspiller i Norwegian Ladies Challenge på Losby.

Der ble hun beste norske på andreplass. Da hadde hun vært klubbpro på Kjekstad i tre år etter at college var avsluttet.

Les mer: Raastad fikk bekreftelsen hun ønsket

— Jeg merker at puttene er langt bedre enn noen gang før, noe jeg og Thomas Sjöberg, min trener, har gjort en del endringer på for å få rett start på ballen, forteller hun om åpningsrunden, som inneholdt fem birdier og fire bogeyer.

Sterkt også av Daffinrud

Også Tonje Daffinrud har én under par, 71, etter samme fordeling som Raastad: Fem birdier og fire bogeyer.

Vestfold-spilleren spilt fem LETAS-turneringer, og har to topp-10 etter å ha klart samtlige cutter siden proffdebuten i juli.

De to norske ligger ett slag bak en trio med Daniela Prororkova fra Tsjekkia, Caroline Rominger fra Sveits den tyske amatøren Franziska Friedrich.

Vår norske amatør, Veslemøy Heramb, ligger på 46.-plass med +12. Turneringen avsluttes søndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.