Espen Kofstads sammenlagttittel etter seier i tourfinalen kan også bety et endelig gjennombrudd for norsk herregolf, tror Jan E. Espelid.
begynnelsen-p--gjennombruddet

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Vi som jobber med nettpublisering opplever hvor fort golfinteressen vokser. Og hvor fort den avtar igjen.

Vi kan til enhver tid se akkurat hvor mange som er inne og leser en artikkel, eller nøyaktig hvor mange personer som leste en artikkel dagen i forveien, en uke i forveien, eller en måned eller et år tidligere.

Denne siste helgen i oktober begynner det endelig å ligne på det vi opplevde for fem-seks år siden da Marius Thorp ble beste amatør i The Open og da Henrik Bjørnstad gjorde det bra i de første PGA-turneringene sesongen etter.

Fortsatt er ikke Espen Kofstad helt der. Artikkelen om at Marius Thorp hadde klart cutten på Royal Liverpool i juli 2006 er fortsatt tidenes aller mest leste på Golferen.no.

Men med Kofstads seier tikker endelig lesertallene i et tempo som begynner å ligne gamle dager. Hans triumf settes blant annet like stor pris på som Europas Solheim Cup-triumf med Suzann Pettersen i en sentral rolle på Killeen Castle i Irland for et år siden. Om vi bruker lesertallene som målestokk.

Nå vet vi fra tidligere at én svale gjør ingen sommer. Det har vi sett både med Henrik Bjørnstad og Marius Thorp. Visst har de fått mye oppmerksomhet utenfor golfandedammen, men å påstå at golf fikk et gjennombrudd med dem, stemmer ikke.

Det som er forskjellen denne gangen er at Espen Kofstad ikke er alene. Da Thorp og Bjørnstad slo gjennom, var Suzann Pettersen mye skadet. Hun fikk sitt virkelige gjennombrudd med sine fem LPGA-seiere i 2007, og noen år hadde vi henne og Bjørnstad sammen som fyrtårn.

Med svakere resultater for begge en tid, som endte med at Bjørnstad la opp etter noen år, skinte imidlertid ikke fyrtårnene like klart lengre.

Nå ser Suzann Pettersen så desidert ut til å være tilbake på vinnersporet, og hun har altså fått selskap av Espen Kofstad. Vi som får tallene rett opp på skjermen så mange ganger vi ønsker hver dag, ser også andre tendenser som gjør at vi tror på at golf kan stå ved begynnelsen av sitt gjennombrudd i idrettsinteresserte nordmenns bevissthet.

Knut Børsheim har hatt noen gode turneringer på europatouren i høst, der ellevteplassen i Australia gå et kjempehopp på Golferens Mest lest-liste.

Joakim Mikkelsens avansement fra førstesteget på PGA Tour dgen før Kofstads triumf ga også enorm oppmerksomhet. Saken fikk nesten like mange lesere som siste dagen av Solheim Cup i fjor.

Senere i høst klarer kanskje en endelig skadefri Eirik Tage Johansen å komme tilbake til europatouren, og få resultater i topp-10 igjen.

Blant damene skal Marita Engzelius spille finalesteget på LPGA Q-School i slutten av november. I den forbindelse navner vi at da Marianne Skarpnord kom seg gjennom LPGAs Q-School for tre år siden, var det blant våre mest leste artikler om damegolf noen gang.

Går ting norsk golfidretts vei i høst, kan det bety at vi endelig kommer til begynnelsen på gjennombruddet. Det er sterkt etterlengtet …

Har du synspunkter? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.