TIL Q-SCHOOL: Marita Engzelius kvalifiserte seg til LPGAs finalesteg med fem slags margin. Foto: Jan E. Espelid

Marita Engzelius får spille et titall LPGA-turneringer kommende sesong etter en finalerunde der tre over par sendte henne ett slag utenfor beste kategori.
begrenset-lpga-plass-for-marita-

FÅR SPILLE TI TURERNIGER: Marita Engzelius nedte på delt 24.-plass i LPGA Qualifying School – Stage III i Daytona Beach, Florida, og er med det sikret rundt ti turnerringer på LPGA-touren..

begrenset-lpga-plass-for-marita-

begrenset-lpga-plass-for-marita-

begrenset-lpga-plass-for-marita-


De 20 beste etter LPGAs Q-School sikret seg kategori 12, og plass i så godt som alle LPGA-turneringene kommende sesong.

Mens Marita Engzelius på delt 24.-plass sikret seg en av toppplasseringene i kategori 17, som bør gi i alle fall ti LPGA-turneringer.

— Jeg erklærer meg som profesjonell og vil bli LPGA-medlem neste år. Ett slag fra å full status, men jeg er fortsatt veldig fornøyd, skriver Marita på sin Facebook-side.

For Marita ble siste runde en runde uten de store utslagene. Hun var tre over for dagen etter sju hull etter bogeyer på hullene 2,3 og 7.

Med resten av hullene på par betød det tre over for dagen og -2 totalt, som ga et fall på 15 plasseringer til delt 24.-plass.

Caroline Westrup, som er fra Bærum men representerer Sverige, endte på delt 66.-plass med -6.

Se også: Resultater fra Daytona Beach

Les også: VideoiIntervju med Marita på LPGAs nettside etter runde 4


Runde 4:
Maritas trener tom for superlativer

Etter å ha fullrost Marita Engzelius gjennom tre dager begynner Jonas Lilja å gå tom for superlativer. Før siste runde av Q-School ligger Oslo-jenta på delt niendeplass.

— Enda en fantastisk runde av Marita! Jeg savner snart superlativer som kan beskrive det som Marita utfører her i Florida.

Slik innleder caddie og landslagstrener Jonas Lilja sin analyse av lørdagens én under par 71-runde på Champions Course ved LPGA International i Daytona Beach.

Marita startet dagen med å treffe bare én green i regulært antall slag på de fire første hullene, og var da +1 for dagen.

— Men akkurat som tidligere i turneringen viste Marita en fantastisk tålmodighet, og en holdning som preger en vinner, forteller Lilja.

Marita svarer på bogeyen med birdie på hull 5:
— Marita spiller med stor selvtillit i dag og traff 14 greener, hvorav samtlige greener på de siste ni.

Hun har tre innspill innen tre meter, og ligger i gjennomsnitt 6,4 meter fra flagget på de 14 greenene hun traff, forteller statistikken Lilja fører for hver runde.

Overvant nervøisteten

— Selv om hun var nervøs på de siste fire hullene går hun de på -1, treffer alle greener og ligger 5,3 meter fra flagget på disse hullene. Det viser mental styrke! avslutter en svært fornøyd landslagstrener.

— Jeg var rolig og avslappet i dag både før og under mye av runden. I dag ga jeg meg selv en rekke sjanser, men dessverre rullet ikke alle puttene i, oppsummerer Marita, og medgir at hun var nervøs på de siste fire hullene.

— Men jeg klarte å kontrollere tankene, og gjenvant fokusenom å ta ett slag av gangen.

For søndagens runde er målet klart for duoen, og oppgaven er akkurat som tidligere: Fokus, tålmodighet og glede under mottoet Golf er gøy.

Delt niendeplass

Med -5 er Marita fire slag bak andreplassen, men hele ti slag bak suverene Moriya Jutanugarn fra Thailand.

Bærums-jenta Caroline Westrup, som representerer Sverige, gikk sin andre tre over par-runde på rad, og klarte akkurat 72-hullscutten på delt 68.-plass med -6.


Runde 3:
Marita imponerer og imponerer

Med tre under par for dagen tok Marita Engzelius et nytt sprang oppover Q-Schools resultatliste, og er på delt femteplass med to runder igjen.

Hvilken prestasjon Marita Engzelius er i ferd med å gjennomføre! Etter tre runder der hun har klatret hver dag, er hun nå bare 36 hull fra å sikre seg LPGA-billett for 2013.

Som på torsdag åpnet hun sterkt også fredag med to birdier på de fire første hullene. Deretter ble det to birder til samt én bogey.

— Begge hennes birdier kom etter innspill som stoppet innen to meter fra hullet, forteller caddie Jonas Lilja om den gode åpningen.

— Marita har en fantastisk innstilling, der hun klarer å være avslappet, fokusert og tålmodig, fortsetter Lilja på mail fra Daytona Beach.

Slet på oppvarmingen

— I dag var en fantastisk dag! oppsummerer Marita Engezlius runden på Legends Course.

— Under oppvarmingen var ikke følelsen den beste på grunn av dårlige slag. Men etter noen driller (øvelser, red.anm.) på rangen satt slagene bedre.

Marita forteller at hun fredag var mer avslappet på første tee, og legger til at hun hadde det veldig gøy på banen og klarte å se muligheter i hvert slag.

Jonas Lilja kan ikke få fullrost Marita Engzelius nok:

— Jeg synes Marita viser en fantastisk innstilling. Hun er avslappet, fokusert og tålmodig mens hun hele tiden ser seg selv lykkes i slaget hun står overfor.

Statistikken viser at Engzelius traff 12 greener, og var i gjennomsnitt 6,1 meter fra hullet på innspillene.
— Som er det nærmeste så langt i kvalifiseringen, sier Lilja, og forteller at fire av innspillingene var innenfor tre meter fra hullet.

— Marita skinte i dag, og du kunne se på lang avstand hvor morsomt hun synes det er.

Taktikken for de to gjenstående rundene er den samme som hittil: Være avslappet, fokusert, tålmodig og se mulighetene. Og alt med et stort smil!

Lørdag starter Marita på hull 1 på Champions Course klokken 15.28 norsk tid. Med -4 er hun tre slag bak andreplassen, men hele sju slag bak suverene Moriya Jutanugarn fra Thailand.

Bærums-jenta Caroline Westrup, som representerer Sverige, gikk tre over par, og falt til delt 41.-plass.


Runde 2:
Marita tre runder unna LPGA-billett

Marita Engzelius fulgte opp parrunden fra åpningsdagen med én under par, 71. Det ga et avansement på sju plasseringer til delt 17.-plass og forsatt innenfor grensen for å sikre seg LPGA-kortet for 2013.

24-åringen fra Oslo GK fikk en flott start på Legends Course ved LPGA International, der birdie, par og birdie ga to under for dagen etter tre hull.

— Marita brukte putteren bare tre ganger på de tre første hullene, og hadde da senket totalt 14 meter putter, forteller trener og caddie Jonas Lilja på mail fra Florida.

Hovedpersonen selv forteller om en runde der hun merket mer spenning innledningsvis enn under åpningsrunden.

— Jeg slet en del med å komme inn i en god rytme til tross for den fine starten. Jeg måtte deretter bruke mye energi på å slappe skikkelig av før hvert slag.

Til tross for at hun brukte to putter mer enn på onsdagens runde, er Marita fornøyd med puttingen.

— Jeg senket lengre putter, og var alltid nær hullet på de øvrige.

Blåste fra alle retninger

På torsdagens runde på Legends Course fikk Marita også andre utfordringer med vinden enn dagen før på Champions Course, forteller Jonas Lilja.

— Legends er en helt annen bane i forhold til åpne Champions. Legends går i skogen, og har tykk rough og små greener. Det var fortsatt litt vind i dag, men i dag dreide den rundt mer.

Landslagstreneren, og caddie denne uken er imponert over den unge Oslo-spilleren:
— Selv om hun mener det var en slitsom dag i dag, så synes jeg som caddie at hun har god kontroll hele veien.

Lilja er også fornøyd med statistikken, som forteller at Marita traff elleve av 14 fairwayer og 13 av 18 greener. Hun brukte 30 putter.

— Marita viser høy spilleforståelse, kampvilje og er hele tiden fokusert på oppgavene, skryter han.

Men legger til at selv om Marita har fått en kanonstart på kvaliken, så er Q-School en utfordring som innebærer mange runder og mye tålmodighet.

Før tredje runde er Marita -1 totalt, ni slag etter ledende Moriya Jutanugarn fra Thailand. Bærums-jenta Caroline Westrup, som representerer Sverige, hadde andre parrunde på rad, og ligger som delt 23.-kvinne.


Runde 1:
Rolig og stabil golf av Marita

— Jeg synes hun spiller god golf i dag. Hun kommer sterkt tilbake etter en tøff start og er rolig hele dagen, oppsummerer trener og caddie Jonas Lilja førsterunden til Marita Engzelius.

Åpningsrunden til Oslo-spilleren ble på 72 slag i sterk og utfordrende vind på Champions Course, som gir delt 24.-plass.

De tøffe forholdene fikk hun rett i fleisen i form av to bogeyer på hennes tre første hull.

— Men etter et strålende slag på hennes fjerde hull, kom svingen som skulle ta henne tilbake til par, forteller Lilja.

Så ble det da også to birdier, på hull 15 og 18, hennes sjette og niende hull for dagen.

Spent, men fokusert

— Jeg var litt spent i morges, men gledet meg virkelig til å starte. Fokus var bra hele dagen, og bortsett fra de første hullene har jeg vært veldig avslappet,noe jeg håper fortsetter, sier Marita.

Den sterke vinden førte til at Marita måtte bruke lange jern eller femmerwood inn mot hele ni av greenene.

&#151 Hun traff elleve av 18 greener (i regulært antall slag) og er i snitt 7,1 meter fra flagget på greenene hun treffer, oppsummerer Lilja, og legger til at Marita også traff ti av 14 fairwayer og brukte 28 putter.

— Driveren fungerte bra i dag og jernene ble bedre under runden. Jeg er fornøyd med den første dagen, stråler Marita, og setter kursen mot treningsfeltet.

Nøkkelen torsdag vil være å fortsette å treffe fairwayene og komme litt nærmere flagget på innspillene, mener Jonas Lilja.

Kathleen Ekey fra USA og Moriya Jutanugarn fra Thailand leder på -4. Marita deler 24.-plassen med blant andre Bærums-jenta Caroline Westrup, som representerer Sverige og Kristianstad GK.

Onsdag starter Marita Engzelius klokken 15.39 norsk tid på hull 1 på Legends Course, den andre av de to banene ved LPGA-anlegget i Daytona Beach i Florida.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.