29. september 2023 13:00

Foto: NGF

Challengepremieren Barclays Kenya Open endte med karrierens største premiesjekk for Kristian Krogh. Eirik Tage Johansen avanserte kraftig siste dag., og ble delt 25.-mann.

Runden på par var to slag for mye for at Kristian Krogh skulle avansere på resultatlisten fra sin åttendeplass, som var tangering av karrierebeste.

Nå ble det i stedet et fall på seks plasseringer for Drammen-spilleren. I og med at turneringen er årets største på challengtouren, ga imidlertid Barclays Kenya Open Krogh nesten dobling av personlig rekord når det gjelder premiesum.

Sjekken på 74.000 kroner (7750 euro) er en god start på sesongen, og en god inspirasjon i kampen om å spille seg opp til europatouren neste sesong.

par

Tage med fire under par 67-runde

Mens Krogh falt seks plasseringer, benyttet Eirik Tage Johansen siste dag til å klatre hele 21 trinn på resultatlisten etter en bunnsolid 67-runde. Det ga siddisen -5 totalt og 43.000 kroner (4500 euro) for delt 25.-plass.

Lorenzo Gagli fra Italia vant med par mot svenske Jens Fahrbrings bogey på tredje omspillshull.

Se også: Resultater fra Kenya

par


Runde 3: Åttendeplass før siste runde

Det ble en tredjerunde på ett slag over par for Drammen-spilleren i challengepremieren Barclays Kenya Open. Han starter siste runde søndag tre slag fra pallen, fem fra teten.

Det kan gå mot karrierebeste for 23-åringen fra Hokksund i Buskerud selv etter én over par, 72, under lørdagens moving day på Muthaiga Golf Club i Nairobi.

Med sju over par deler Krogh åttendeplassen med seks spillere. Så det er absolutt ikke gitt at det blir avansement etter søndagens runde. Men blir det klatring betyr det nytt beste resultat på challengetouren.

Fra før har Drammen-spilleren to åttendeplasser og én niendeplass på Challenge Tour, alle fra 2016-sesongen. Dessuten skal mye gå galt om det ikke uansett blir Kroghs største utbetaling som challenge-spiller søndag.

Barclays Kenya Open er nemlig ikke bare årets første, men også årets største, turnering. Premiepotten er på 4,8 millioner kroner (500.000 euro), hvorav 770.000 kroner går til vinneren. Han må ende helt nede på 23.-plass for å ikke tjene mer enn karrierens hittil høyeste utbetaling på 46.000 kroner (4830 euro) fra Le Vaudreuil Golf Challenge i 2016.

 

Tage under par

Eirik Tage Johansen hadde  tre birdier på sitt scorekort. Men også én dobbelbogey, som kom på 15, et par-4-hull på 362 meter. Med én under par, 70, for dagen er siddisen på delt 46.-plass før den siste dagens spill i Kenya.

 


 

Runde 2: I toppen etter åpning eagle-par-birdie-birdie

Også fredag imponerte Drammen-spilleren i challengepremieren Barclays Kenya Open. Han går inn i helgen på andreplass etter sin andre fire under par 67-runde på rad.

Etter eagle-par-birdie-birdie på de fire første hullene i en av de tidlige starttidene, inntok Kristian Krogh toppen av resultatlisten. Og satte standarden de andre måtte strekke seg mot.

Noe bare én mann i feltet klarte å matche. Fra delt sjettplass, samme plassering som Krogh, fyrte Max Schmitt av en runde på seks under par, 65. Som gir den tyske rookien ledelse på to slag inn i helgen med -10.

Med åtte under par, 134, har Krogh på andreplass ett slag å gå på til de to svenskene Simon Forsström og Sebastian Söderberg på -7.

— Det var så definitivt en runde med to (markerte) halvdeler. Jeg slo ut så tidlig at jeg spilte de første par slagene i mørke. Men det så ut til å funke bra siden jeg klarte å gjøre eagle på mitt første hull. Jeg kunne bare såvidt se ballen; kanskje jeg skal spille mer i mørke, kommenterer 23-åringen til europatourens hjemmeside.

— Jeg holdt momentet oppe gjennom mine første ni hull, men det ble litt tøffere på de neste ni. Det var pause på 20 minutter mellom hver nihullsrunde, som gjorde at jeg mistet litt av rytmen.

 

Tage videre med par

Også Eirik Tage Johansen får spille alle fire rundene etter én over par, 72, fredag og par totalt, på delt 48.-plass. Siddisen hadde fire bogeyer og tre birdier på sin runde, og klarte cutten med ett slags margin.

Helgespillet går uten Jarand Arnøy etter runder på 72 og 74 slag, som var fire for mye til å komme videre

 

 


Runde 1: Kristian Krogh har beholdt formen fra sesongåpningen

Tre nordmenn er i sving i challengepremieren Barclays Kenya Open. Kristian Krogh fortsetter å imponere, og også Eirik Tage Johansen er brukbart med på Muthaiga GC.

Kristian Krogh tok med seg godformen fra sesongåpningen i Spania, og startet årets første challengeturnering med en sterk fire under par 67-runde i Kenya.

Runden inneholdt fem birdier og én bogey, og plasserer Drammen-spilleren på delt sjetteplass, to slag bak lederduoen Max Orrin fra England og Ross Kellet fra Skottland.

Også Tage med flyt fra sesongåpningen

Mens Kristian Krogh startet sin sesong med én seier, én fjerde- og én femteplass på de fire innledende Nordic League-turneringene, gjorde Eirik Tage Johansen sine saker bra i Evolve Pro Tour med tre topp-10-plasseringer, inkludert to andreplasser, på den spanske minitouren.

I Kenya åpnet siddisen på -1, og delt 34.-plass, etter en runde med tre birdier og to bogeyer. For Jarand Arnøy ble det åpningsdag på ett slag over par, som er akkurat utenfor den stipulerte cutgrensen.

 

Kommentarer