Skjermdump: Svensk Golf

Golfbanen på Gimsøy i Lofoten er med på listen i Svensk Golfs kåring av verdens ti vakreste golfbaner. Og det til stor overraskelse for den nordnorske golfklubben. SE LISTEN

Lofoten Golf Links-sjef, Frode Hov, forteller til Golferen at Svensk Golfs plassering av det nordnorske mesterverket på listen i sin kåring av verdens ti vakreste golfbaner, kom som en stor overraskelse.

— Vi visste ingenting. Det er veldig hyggelig. Men vi føler også presset før neste sesong etter all denne gode omtalen, sier han til Golferen.

Lofoten Golf Links i samme åndedrag som de største

— Det er stort og rørende å bli nevnt i samme åndedrag som Cape Kidnappers (New Zealand), Cypress Point (California, USA), National Golf Links of America (New York, USA), Sunningdale (England), Ballyliffin (Irland), Cape Wickham (Tasmania, Australia) og tre andre fantastiske mesterverk av noen golfbaner, utdyper Hov på Facebook under emneknaggen #verdensråestegolfbane.

—  Det er bare så stort at jeg tror ikke så mange forstår det!

NGF og Innovasjon Norge for passive

Hov forteller at Lofoten Golf Links  har hatt avgjørende støtte av Innovasjon Norge i gjennomføringen av prosjektet.

— Vi samarbeider også godt med reiselivet lokalt, destinasjonsselskapet og NordNorsk Reiseliv. Men jeg savner en nasjonal strategi for golfturisme, mener golfgründeren.

— Jeg tror Norge har et golfprodukt som kan selge internasjonalt, og som ville styrket økonomien til mange golfbaner i Norge samt kunne skapt store ringvirkninger. Vi blir veldig alene om å fronte golfturisme her i Norge. Her mener jeg både NGF og Innovasjon Norge er for passive!

Svensk Golfs sjefredaktør, Oskar Åsgård, påpeker at listen ikke er gjort i rangordning. Lofoten er altså rangert som én av de ti vakreste golfbanene i verden.

— Det er heftig at vi har en bane i Norden som med letthet fikk plass blant verdens ti vakreste baner da vi diskuterte listen i redaksjonen. Bildene sier vel egentlig alt, men for egen del slås jeg av kontrasten mellom grønne fairway-øyer med mektige fjelltopper i bakgrunnen. Jeg har aldri vært der selv, men for hvert nytt bilde jeg ser fra Lofoten Links så lengter enda litt mere dit, sier Oskar Åsgård til Golferen.no.

Hvilken liste!

De ti vakreste golfbanene i verden. *Kilde: Svensk Golf

  1. Cape Kidnappers, New Zealand
  2. Lofoten Golf Links, Gimsøy, Norge
  3. Sunningdale, England
  4. Cypress Point, USA
  5. National Golf Links of America, USA
  6. The Olympic Club (Cliffs), USA
  7. Taraiti, New Zealand
  8. Ballyliffin, Irland
  9. Tobiano GC, Canada
  10. Cape Wickham, Australia

Se også: Lofoten GK hjemmeside

Lofoten Golf Links
LOFOTEN-GRÜNDER: Frode Hov satser også på andre turistopplevelser rundt og på golfanlegget. Foto: Privat