Kristoffer Reitan Foto: Facebook/Privat

Blant tre norske klarte to spillere cutten i den siste turneringen på terminlisten som nordmennene fikk plass i dette året. Men alle tre må gjennom Q-School for å beholde euaoptourkortet for 2020.

Alle de tre stilte til start i Portugal Masters med et håp om å fornye spilllerettighetene på touren for kommende sesong.

Oslo-spilleren Kristoffer Reitan hadde best utgangspunkt med 144. plassRace to Dubai-rankingen før Portugal Masters. Med en topplassering ville han beholde kortet, med en OK plassering ville han været sikret en plass i finalesteget i kvalifiseringen til neste års Europa-tour.

Plassen i Q-Schools finalesteg på Las Colinas-banen i Alicante klarte han med god margin på delt 21.-plass med -10. Som gir 141.-plass på rankingen.

Portugal Masters

For Kristian Krogh ville bare seier være godt nok for å slippe å gå veien om Q-School for å beholde europatour-plassen. Det ble imidlertid med delt 31.-plass på -7. Som er karrierebeste, og førte til 214.-plass på rankingen.

Drammen-spilleren må derfor først komme seg gjennom andresteget på én av re baner i Spania 7. til 10. november før et eventuelt finalesteg sammen med Kristoffer Reitan.

Portugal Masters

Også for Espen Kofstad blir det andresteget i Q-School etter misset cut med fire slag på +3, som endte sesongen med 166.-plass på rankingen.

Portugal Masters

Portugal Masters ble vunnet av Steven Brown på -17, hans første seier på europatouren.

Lesere med god hukommelse vil muligens huske da engelskmannen tok sin første seier på Challenge Tour for 15 år siden — på Vestfold Golfklubbs bane utenfor Tønsberg i 2004 …

Sørafrikanerne Justin Walters og Brandon Stone delte andreplassen på -16.

Se også: Livescoring fra Portugal