«Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare»

Golfmamma Hilde Halvorsen gjør Pippi Langstrømpes legendariske ordtak til sitt eget i denne ukas blogginnlegg.

Hilde Halvorsen er mor til proffspiller Andreas Halvorsen, og har handicap 11. Hun jobber med mennesker som har psykiske utfordringer og som mental trener for idrettsutøvere. Hilde har 16 års erfaring med å jobbe tett på mennesker som av ulike årsaker har behov for samtaler og bistand til å bygge seg opp mentale strategier. Hun blogger også om mental helse.

ORDTAKET TIL PIPPI LANGSTRØMPE er nok et ordtak som vi foreldre ofte har brukt, og bruker. Jeg må innrømme at jeg de siste årene har brukt dette mye, kanskje mest som en trøst til meg selv: Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare.

Når et barn velger å flytte til USA, får man noen uventede oppgaver å håndtere. USA var et land jeg for to og et halvt år år siden ikke hadde så mye kjennskap til. Og som jeg definitivt ikke hadde mye kjennskap om i forhold til lover og regler.

Brukt enormt med tid

Jeg kan, med hånden på hjertet si at jeg i hvert fall har prøvd å sette meg inn i de oppgavene som vi har måtte løse. Jeg har brukt enormt med timer på å løse noen av oppgavene jeg har blitt pålagt.

Det har vært alt fra F1 Visum-søknad, forsikringer, kjøp av bil, leie av leilighet og sist, men ikke minst, opprette firma. Jeg vet det finnes selskaperer som hjelper til med dette, men det betyr også økte kostnader, noe som ikke har vært særlig ønskelig. Dessuten er det vel slik at vi damer fikser det meste?

I 2015 så fikk jeg det «morsomme» oppdraget å opprette et firma for min sønn, som også den gang var bosatt i Florida. Google har jo vært min kjære venn veldig mange gange. Men  det er ikke alt som kan gjøres der, og google-oversettelse anbefales ikke. Engelsk er ikke noe problem, men må innrømme at jeg mang en gang har opplevd at jeg ikke har skjønt en dritt av juridiske setninger som flyter rundt på et stykke papir. Men, må man så må man og en del timer ble brukt til å sette seg inn i hva slags firma som poden måtte opprette.  

Vi ble anbefalt LLC, det betyr Limited liability company. Kun en person eier dette firmaet, altså da min sønn. Du får et identifikasjonsnummer, altså organisasjonsnummer, du kan åpne bankkonto og du kan gjøre forretninger. Personlige eiendeler er adskilt fra selskapet, og man står ikke personlig ansvarlig for selskapets gjeld.

JEG FIKK BESKJED OM AT MAN MÅTTE HA VISUM for å opprette et firma i USA, fordi de trenger securites number for å opprette det. F1-visum fungerer fint, selvfølgelig også P1-sportsvisum. Aner ikke om dette stemmer, da jeg ikke har testet ut å opprette et firma uten visum.

Hjelp fra flere enn Pippi

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg ordnet alt alene. Selv med ordtaket til Pippi fant jeg ut at det er greit å ha noen å spørre. Alternativene kunne sikkert vært mange, men jeg var opptatt av at det skulle være rimeligst mulig. Så da fant jeg frem til USA Corporate Inc, som har en gratis chattetjeneste.

De ga meg masse god hjelp og jeg spurte helt sikkert om mye dumt. De sørget for å sende meg de riktige papirene på mail, slik at vi kunne fylle dem ut og sende dem avgårde. Når jeg hadde ett av mine «tusen»spørsmål, så svarte de høflig, slik amerikanere gjør. Fra jeg startet med dette oppdraget til jeg kom i mål, altså frem til da poden fikk levert firmaattesten på døra, så gikk det 14 dager. Iberegnet tiden det tok for poden å signere papirene.

Helt gratis var det ikke, jeg betalte cirka 1500 kroner for å opprette firmaet. Men jeg velger å tro at jeg sparte noen kroner i forhold til om et firma gjorde jobben for meg. Dessuten fikk jeg jo testet ut at jeg klarte dette nesten helt selv.

Så firmaet Andreas Halvorsen LLC, ble nok opprettet takket være ordtaket Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare.

Tidligere blogginnlegg fra Golfmamma

7. april: Idrettsutøverens humør en ressusr for engergi

1.april: Vet du hvordan talentet skal få collegeplass?

23. mars: Alle trenger en heiagjeng!

14. mars: Klubbene er endringsvillige. Men forstår de hva det innebærer?

7. mars: Foreldre bør bidra med andre ting enn svingtrening

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Sanderson Farms Championship (29. september - 2. oktober)
 •  DP World Tour: Alfred Dunhill Links Championship med Espen Kofstad   (29. september - 2. oktober)

 • Challenge Tour: Hopps Open de Provence med Kristian Krogh Johannessen ( 29. september - 2. oktober)
 • Nordic Leauge : Gumbalde Open by Destination Gotland med  fire nordmenn - (27 - 29. september)

 • Epson Tour: Tuscaloosa Toyota Classic med Celine Borge (30. september - 2. oktober)

 • College:  Mason Rudolph Championship med  Anna Cathrine Krekling (23. - 25. september)

 • College: MCC Women's Intercollegiate med Ingrid Steingrimsen (25. - 26. september)

 • College: Briar Ridge Invitational med Tuva Isebakke og Ruth Tønnessen - (25 - 26. september)

 • College: JT Poston Invitational med Herman Huus, samt Sander Akeren , Rune Bokeid,og Magnus Pedersen ( 26. - 27. september)

  College:  Nick Watney Invitational med Eirik Thomassen og Haakon Mathiesen (26.-27. september)


  College: West Liberty Invitational med  Fredrik Andersen (26.-27. september)
 • College:  Graeme McDowell Invitational med Theodor Takman (27 - 26. september)

 • College: King Invitational med Åsmund Norum r

 • College; Multnomah University Invite med Jørgen Viken og Sondre Arnesen (26.-27. september)

 • College: Central Plains Invitational med  Alexander Idland og Sander Fjell (26.-27. september)

 • College: Windon Memorial med Daniel Barth Aas (26.-27. september)

 • College: Invite at Innisbrook med Marie Oulie (26.-27. september)

 • College: Golfweek Red Sky Classic med  Rikke Nordvik og Malena Austerslått (26.-28. september)

 • College: F&M Bank APSU Intercollegiate med : Katrine og Elisabeth Tønnesen (27 - 26. september

 • College: King Invitational med  Emilie Bergh-Jacobsen (27 - 26. september

 • College: Grandover Fall Classic med Emilie Marie Marcelliusen-Dahl (26- 27. september

 • College: Bridgewater Invitational med Caroline Tamburstuen (27 - 26. september

 • College: Inverness Intercollegiate med Mats Ege (27 - 26. september

 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.