Klubbene er endringsvillige. Men forstår de hva det innebærer?

Klubbene sier de gjør endringer for å få flere og yngre medlemmer. Men spør sjelden hva som skal til for at en som ikke spiller skal få golf som hobby, konstaterer golfmamma Hilde Halvorsen.

Hilde Halvorsen (44) er mor til proffspiller Andreas Halvorsen, og har handicap 11. Hun  jobber med psykisk syke, og hjelper mennesker som har behov for å håndtere uhensiktsmessige tanker og handlinger. Hun blogger også om mental helse. 

Golfklubbene har få medlemmer i kategorien 20-40 år. Altså studenter, småbarnsforeldre og tenåringsforeldre. Som det er lite trolig kommer til å kjøpe seg aksjer, eller betale innmeldingsavgift, og deretter betale 8-9000 kroner per år.

Jeg tror klubbene kan være så mye endringsvillige de bare vil hvis prisene ikke går ned. Det er lite trolig at en småbarnsfamilie kommer til å legge inn 18.000 kroner i medlemsavgift, for så å ordne med barnevakt en hel dag for å stresse seg rundt på golfbanen. Studenter er kanskje bare hjemme om sommeren, har sommerjobber og får kanskje bare spilt noen få runder. For de aller fleste studenter blir da prisen for høy.

Hva med barna og tenåringene? Mange klubber har lite rekruttering. Mens prisen for å trene veldig ofte ikke er høyere enn å være medlem av en fotballklubb. Til tross for det, så uteblir også disse aldersgruppene. Hva skal til for å få dem til å starte med golf? Hvordan gjøre golf til en kul greie å drive med? Kan vi tenke at golf skal inn blant all-idretten blant barn fra 3 til 6 år, som arrangeres i flere byer og steder i landet. Men altså uten at golf er representert. Er ikke dette noe det er mulig å få til?

Golf må kunne bli et idrettsfag!

Videregående skoler har utdanningsprogrammet idrettsfag, hvor det står i opplæringsplanen deres at elevene skal innom flere idretter. Kan vi få til noe her? Kan golf bli en del av idrettsfag?

Hvordan få flere jenter til å spille golf? Mange jenter går ikke en gang på do alene. Da er det lite trolig at de dukker opp alene på golfbanen. For å stå alene å trene i flere timer. Hvordan skal vi så få disse flokkdyrene til å møtes på golfbanen? Jeg vet det arrangeres jentegrupper mange steder. Men de er jo for jentene som allerede er i gang. Utfordringen er å få jenter til å bli en del av golfsporten. Eller heller; hvordan integrere golf i jentemiljøer?

I løpet av barneskolen og ungdomskolen arrangeres det håndballcuper, fotballcuper, og noen steder er sjakk representert. Hvor er golf? Hvorfor er ikke golf integrert som en del av skolen, en del av nærmiljøet? Nøkkelen er å integrere golf i hverdagen til barn og unge

Tør å tenke annerledes!

Kanskje klubber som ligger i nærheten av hverandre kan vurdere enda større samarbeid om økonomi og trening? Trenger man egentlig en daglig leder på hver eneste klubb? Det er dyrt å drive en golfklubb, og vi vet at mange klubber sliter økonomisk.

Kutte i medlemsavgiften for å få flere medlemmer kan være sårbart. Samtidig kan det være økonomisk positivt, hvis resultatet blir flere medlemmer.

Jeg har ikke svaret på alt dette, men jeg har tro på å tenke annerledes, dra inn personer utenfra. Debatter er bra og endringsvilje er bra, men ideene må også ut i praksis, ut i fra hva som er økonomisk mulig og hensiktsmessig. Tenk på utsiden av boksen , skap positivitet rundt golf og gjør golf tilgjengelig i flere miljøer, blant barn, ungdom og voksne.

Vi skal ikke endre golfsporten, men vi kan gjøre endringer slik at golf blir en mer naturlig del av folket. Altså at golf kan bli en hobby som blir en kul greie!

 

Tidligere blogginnlegg fra Golfmamma

7. mars: Foreldre bør bidra med andre ting enn svingtrening

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.