Alcanada utvider staben med nytt friskt blod

Club de Golf Alcanada på Mallorca utvider staben av greenkeepere med hjelpende hender, eller hjelpende hover, fra to nyansatte. Hovedoppgavene blir innen klubbens økologiske prosjekter.

De to små eslene går under navnene Estrella og Tomás, og er på plass like før juletrafikken setter inn på den populære mallorkinske golfklubben i Alcudia på øyas nordside.

Det var riktignok ikke plass til dem i herberget. Men Estrella og Tomás er mer enn fornøyde med bostedet i egen, spesialbygget innkvartering i skogen nær hull 13.

I tillegg til å kunne følge med på spillet nedover par-5-hullet mot havet, har de også fått noen utfordringer å tygge på, forteller klubbens Director of golf, Kristoff Both:

— Området er en del av eiendommen, men ikke en del av banen. Det var overgrodd og en potensiell brannfare, så det var viktig å få ryddet det. Vi foretok selve ryddingen selv, men det trenger å bli holdt nede, Og videre vil Estrella og Tomás gjøre den delen av jobben for oss.

De to nye medlemmene av staben fjerner uønsket vegetasjon som popper opp. Og de har et flott sted å bo, med fantastisk utsyn, og holder området åpent på den mest miljøvennlige måten. Så langt har Both støtt på bare én, liten utfordring:

— Det eneste problemet vi har opplevd er at medlemmer tar med seg gulrøtter, og gir Estrella og Tomás  et par skikkelige godbiter. Som gjør at de ikke er like sultne som de burde være!

Alcanada forplikter seg til bærekraft

For Alcanadas eiere og medlemmer er det viktig å beholde golfbanen som bærekraftig  med  en rekke nye tiltak introdusert den siste tiden:

— Alt handler om miljømessig bærekraft. Som er et godt alternativ for oss når vi ikke behøver å bruke kjemikalier: Behovet for ugressmidler er eliminert i tillegg til mye mindre skogbrannfare.

Alcanada er designet av Robert Trent Jones Jnr, som i Norge står bak Miklagard, Holtsmark og Bjaavann golfbaner.  Banen åpnet i 2003, og nylig fikk Alcanada vist fram sin vakre kystnærhet og utsikt over Alcudiabukten mot det ikoniske fyret.

Etter oppgradering til 7 millioner kroner vinteren 2018/19  var banen vert for challengetourens Grand Final i november.

Les mer: Alcanada Golf club

Alcanada

ALCANADA GOLF CLUB: Hull 16, med Alcudiabukten i bakgrunnen. Begge foto: Alcanada

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.