Putteguru ny toppidrettsansvarlig

Norges Golfforbund har ansatt Jon Karlsen som ny toppidrettsansvarlig. Dermed henter forbundet hjem en av verdens største ressurser på den mest avgjørende delen av spillet.

putteguru-ny-toppidrettsansvarlig


SOLID ERFARING: Jon Karlsen (38) kommer opprinnelig fra Ibestad, nå bosatt i Horten. Han har hovedfag og doktorgrad (Performance in golf putting) i golf fra Norges idrettshøgskole, og har vært golftrener siden 1998. Var sportslig ansvarlig for golf ved Wang Toppidrett fra 2011-13. Har siden 2011 jobbet for Swedish Golf Team som puttetrener for mange av tourspillerne på PGA, LPGA, ET og LET. Jobber nå privat som puttetrener for Peter Hanson, Robert Karlsson og Henrik Stenson.

Jon Karlsen er mannen bak Henrik Stensons, Peter Hansons og Robert Karlssons forbedringer på greenene, skriver NGF i en pressemelding i forbindelse at Karlsen hentes tilbake til Norge som ansvarlig for forbundets toppidrettssatsing.

Det har lenge vært et ønske i et samlet Golf-Norge, om å få en av verdens beste puttetrenere hjem for å jobbe med våre toppsillere.

— I arbeidet med å bygge en sterk og fremtidsrettet toppidrett var det ingen som jeg ønsket meg høyere enn Jon Karlsen, sier NGFs generalsekretær Tor-Anders Hanssen i pressemeldingen.

Karlsen har de siste årene jobbet tett på i trenerteamet til flere av verdens beste spillere, fulgt de største profesjonelle tourene, samt vært en del av svenskenes elitesatsing.

Nå skal den nye toppidrettsansvarlige videreutvikle erfaringene, og ser frem til å komme i gang med jobben med å styrke norsk golf.

Visjonær trener

— Jeg har en visjon om at norske spillere skal ha de beste mulighetene til å utvikle seg som elitespillere. Styrket proffsatsning, kompetanseheving blant trenere, juniorutvikling på regions- og klubbnivå, i tillegg til nordisk samarbeid er områder jeg vil prioritere, sier Jon Karlsen.

Karlsen har doktorgrad i putting, og var i 2009—2010 puttetrener i NGF. Som ansvarlig for toppidretten får han ansvaret for elitesatsingen fra aldersbestemte landslag til Team Norway.

– Det å få en ressurs som Jon Karlsen tilbake i NGF gjør oss veldig sterke på flere områder. Jon har de siste årene opparbeidet seg nyttig erfaring fra internasjonale golfmiljøer samtidig som han har vært puttetreneren til tre av verdens beste utøvere som alle har hatt sterk utvikling under Jon, sier NGFs idrettssjef, Øyvind Rojahn.

Selv om han blir toppidrettsansvalrlig, må NGF finne seg i å dele Karlsens tjenester med både det svenske golfforbundet og med internasjonale enkeltspillere.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour/PGA Tour: WGC Mexico Championship (21. – 24. februar)
  PGA Tour: Puerto Rico Open med Kristoffer Ventura (21. – 24. februar)
  Nordic League: PGA Catalunya Resort Championship med ni nordmenn (17. – 19. februar)
  LET: The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Karoline Lund og Celine Borge (21. – 24. februar)
  LPGA: Honda LPGA Thailand (21. – 24. februar)
  College: Puerto Rico Classic med Jarle Volden (17. – 19. februar)
  College:  AllState Sugar Bowl Intercollegiate med Renate Grimstad og Michelle Forsland (17. – 19. februar)
  College: JU Amelia Island Collegiate med Julie Reinertsen (18. – 19. februar)
  College: The Rebel Beach med Sandra Nordaas og Kristin Simonsen (18. – 19. februar)
  College: The Prestige Presented by Charles Schwab med Viktor Hovland og William Buhl (18. – 20. februar)
  College: John Burns Intercollegiate med Tomas Helgø (21. – 23. februar)

 • Youtube

 • Cxense Display
 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.