Caroline Martens åpnet sisterunden i New Zealand med eagle allerede på hull 3. Siden gikk det tyngre, og hun måtte opp i to over dagen og delt 44.-plass. Det er hun skuffet over.
martens-skuffet-over-egen-avslutning

NOE Å TENKE PÅ: Caroline Martens slet med nærspillet, særlig puttene, under siste runde av ISPS Handa NZ Women’s Open hosted by Christchurch på Clearwater Golf Club. Det ble delt 44.-plass til slutt.

— Det var veldig synd med den sisterunden. Spesielt etter den starten, forteller Caroline Martens til Golferen.no etter avslutningen av ISPS Handa NZ Women’s Open hosted by Christchurch.

— Det var ingen ting som ville i, og når man misser et par greener i tillegg blir det sjelden et bra resultat, sukker hun.

Haga-spilleren blir helt sikkert blant dem som vil dra nytte og veksler på nytilsatt toppidrettsansvarlig, Jon Karlsens, doktorgrad i putting. https://www.golferen.no/wip4/putteguru-ny-toppidrettsansvarlig/d.epl?id=2164313

Martens har nemlig virkelig slitt med puttingen de to siste dagene på Clearwater-banen i Christchurh.

— For det er jo irriterende å spille så bra, for så å ikke sette en eneste putt. Men det kommer, det kommer, trøster hun seg med.

Positiv melding

Oppi nedturen over en slapp avslutning, fikk Martens beskjeden om at hun kommer med i neste ukes Australia Masters på Gold Coast i Øst-Australia.

— Så jeg gleder meg til å få en sjanse til. For det er jo så mye som er bra, så resultatene kommer nok, konkluderer hun.

På RACV Royal Pines Resort, som altså ligger på Queenslands Gold Coast, får Martens selskap av Marianne Skarpnord, som gjør sin sesongpremiere i Australia Masters.

Hjemmepublikum i New Zealand Open måtte skuffet konstatere at det ikke holdt helt hjem for tenåringen Lydia. Sørkoreanske My Hyang Lee avsluttet med en knallsterke ni under par 63-runde, og knep seieren med -9 totalt, ett slag foran Ko.

Se også: Resultater fra Christchurch


Runde 2:
Martens over par, slet med nærspillet

Til tross for bedre spill fra tee til green på førsterunden, måtte Caroline Martens ett slag over par lørdag. Hun er på delt 22.-plass før siste runde.

— Jeg spiller veldig bra for tiden, og mye var faktisk bedre enn i går, oppsummerer Caroline Martens lørdagen i ISPS Handa NZ Women’s Open hosted by Christchurch til Golferen.no.

Men i dag var det ingen putter som gikk i, sukker hun.

I motsetning til fredag, der hun åpnet med en dobbelbogey, kom Martens godt i gang med birdie på hull 10, hennes første for dagen.

Resten av front-nine gikk på jevne par, mens Martens gikk sine siste på én over par etter én hver av birdie, bogey og dobbelbogey, som kom på hull 8.

— Dobbelbogeyen var litt irriterende da jeg chippet tre ganger før jeg kom på greenen. Det var en høyt elevert green hvor jeg slo den for kort gang på gang, forklarer hun.

— Men jeg har trent godt nå etter runden, så jeg gleder meg til å komme bakfra i morgen!

Med par totalt ligger Caroline Martens på delt 22.-plass, åtte slag bak ledende Anya Alvarez fra USA, men bare to slag fra topp-10. Hjemmefavoritt Lydia Ko er på andreplass, to slag bak Alvarez.


Runde 1:
Nervøs Martens overvant dobbelåpning

Caroline Martens kom sterkt tilbake med en runde under par etter dobbelbogey på hull 1 i tourpremieren. «Jeg var nervøs», medgir hun fra New Zealand.

Åpningen av ISPS Handa NZ Women’s Open hosted by Christchurch ble så absolutt en positiv opplevelse for Haga-spiller Caroline Martens, som bare er tre slag fra teten etter én under par, 71, på Clearwater-banen.

Runden var av Berg- og dalbane-typen med dobbelbogey og eagle samt fire birdier og tre bogeyer.

— Ja, det var noen utfordringer her og der, men også mye bra, forteller Martens til Golferen.no.

— Jeg var faktisk litt nervøs på hull 1, forklarer hun.

— Men jeg lot meg ikke affisere av en dårlig start, så den var glemt allerede på hull 2!

Chippet i for eagle

Etter birdier på hull 6 og 7 og bogey på hull 8, ble det en super eagle på hull 10, et par-5-hull på bare 415 meter.

Under fredagens åpningsrunde var hullet imidlertid alt annet enn en tur i parken i den sterke vinden.

— Eagelen var kul, med masse motvind på par-5-hullet. Jeg hadde en kanon drive og super femmerwood, lå cirka 25 meter fra flagget, og chippet i, fortsetter Martens.

Eagelen ble etterfulgt av bogey på hull 11 og 13, før birdier på hullene 14 og 17 sikret én under par og delt 16.-plass.

Caroline Martens starter andrerunden på hull 10 klokken 19.45 norsk tid fredag.

Seonwoo Bae fra Sør-Korea og Stacey Tate fra Australia leder på -4, ett slag foran en kvintett med blant andre de to tenåringene Charlie Hull og Lydia Ko.


Før turneringen:
Caroline Martens gleder seg til sesongstart

Caroline Martens er eneste norske jente som har tatt turen til europatourens sesongstart i New Zealand fredag. 27-åringen gleder seg, forteller hun til Golferen.no.

Damenes europatour slår i gang 2014-sesongen med ISPS Handa NZ Women’s Open hosted by Christchurch, som blir den første turneringen for Haga-spiller Caroline Martens siden hun knuste feltet i LETs Q-School i desember og vant med åtte slags margin.

Fra Christchurch sør i New Zealand forteller Martens at hun har fortsatt å jobbe med det hun og trener Darren Webster-Clarke hadde så suksess med i LET-kvaliken.

— Jeg jobber fortsatt med mye av det Darren og jeg jobbet med ved sesongslutt i fjor, forteller hun, og legger til:

— Pluss en del nye ting, som jeg lærte i USA (på Team Norways trengingsleir) i forrige uke.

— Formen føles veldig bra, så dette blir spennende, og jeg gleder meg, sier hun videre.

Tenåringer i fokus

Martens starter 2014-sesongen klokken 0.20 natt til fredag norsk tid, i gruppe med hjemmespiller Jessica Speechley og Yu Yang Zhang fra Kina.

De tre får sikkert spille i fred, for publikums oppmerksomhet kommer til å være på gruppen med de to tenåringene Charlie Hull fra England og New-Zealands egen Lydia Ko, samt Stacey Keating fra Australia.

De starter klokken 20.05 norsk tid torsdag, og interessen for Lydia Ko er enorm i øystaten. Så er da også tittelforsvarer Ko, i følge veteran Laura Davies, den overlegent største favoritten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.