Den legendariske storhopperen Bjørn Wirkola har for lengst konvertert til golf. Vi ble med da han, sammen med Orkideekspressen og Thai Air, arrangerte WirkolaCup i Cha Am i oktober.
wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering

ALLTID SMILENDE: Caddien Nano sørget for å få oss trygt gjennom golfrundene.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering

UTSLAG: Bjørn Willoch kitter til ballen på hull 10.
wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering

FULL SVING: Ellinor Anderssen slår ut Palm Hills-banen.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering

POPULÆR VINNER AV FLYREISE: Kjell Transeth, som vant flyreisen, mellom Elisabeth Norum fra Thai Airways og Edgar Skjønhals fra OrkidéEkspressen. Til høyre Bjørn Wirkola.

Samarbeidet mellom Wirkola, Orkideekspressen og Thai Air har pågått noen år, og det er blitt en tradisjon å arrangere WirkolaCup i Cha Am i Thailand på slutten av den norske sesongen.

I år hadde han også fått med seg den østligste norske golfklubben, Cha Am Golfklubb, som stod for den tekniske gjennomføringen av turneringen.

—I år har turneringen min blitt slik jeg vil at den skal være, sa Bjørn Wirkola med adresse blant annet til den fenomenale jobb Cha Am GK hadde gjort.

Ved Hua Hin

WirkolaCup gikk over to dager på Palm Hills nær Hua Hin. Det er en naturskjønn bane med gode faiwayer og til dels vanskelig ondulerte greener.

Her fikk norske spillere virkelig prøve hvordan det var å spille på raske greener, og det var en utfordring for de fleste.

Men de som har spilt i Thailand visste at de fikk god hjelp av drevne caddier, for i Thailand får alle caddier. De som var førstereisspillere fikk en ny, fin opplevelse.

— Vær litt forsiktig. Hullet ligger i nedoverbakke. Sikt her, sa caddien min på sjarmerende thaiengelsk hvor r er byttet ut med l.

I begynnelsen ville en ikke helt tro på at en skulle sikte to meter til side for hullet. En ville heller ikke tro på at bare et lite puff på ballen var nok. Det erfarte en raskt når en så at ballen seilte forbi hullet og la seg til ro lengre bort enn utgangspunktet.

Sosial turnering

WirkolaCup, som fikk nær 50 spillere til å reise til varmere strøk, er først og fremst en sosial turnering.

— Nå har jeg spilt denne turneringen i flere år, og vi er noen spillere fra Trysil som bare må hit. Opplegget og miljøet er bare helt fantastisk, sa Ole Galaasen, som også skrøt av opplegget utenfor selve turneringen:

— Vi får spille på flere baner de drøye 14 dagene vi er her nede. Alle banene har høy standard.

— På kvelden så møtes vi som regel til en middag på Joys restaurant, hvor Kolbjørn Moe fra Overhalla, og kona hans er vertskap, avslutter Galaasen.

Flotte premier

Orkideekspressen, Thai Airways og Cha Am Golfklubb har fine premier på Wirkola-cup. I år fikk vinnerne i dame- og herreklassen en ukes opphold på luksushotell i Belek i Tyrkia.

Premier Elin Wean og Elon Almøyjd stakk av med etter at de hadde gått to runder på nettoscore 152 og 145.

Thai Airways stilte med en tur/retur-billett Oslo — Bangkok til én spiller, som ble trukket ut blant deltagerne. Kjell Transeth, som har spilt Wirkola Cup flere ganger, ble en populær vinner av den premien.

Det var satt opp Nærmest pinnen-premier på de fire par-3-hullene begge dager. Sjefen selv, Bjørn Wirkola, kom nærmest av alle da ballen hans stoppet 32 centimeter fra flagget på hull 11 den andre dagen.

— Vi gleder oss til å se deg på flyet vårt igjen. Nå har vi satt inn et helt nytt fly på strekningen, sa Elisabeth Norum, som er salgssjef for Thai Airways i Norge.

Edgar Skjønhals i OrkidéEkspressen gikk langt i å love videre satsing da han takket deltagerne for å årets turnering.

— Jeg er klar på at vi sammen med Bjørn Wirkolas også arrangerer denne turneringen til neste år. Men det kan være lurt å være tidlig ute, for vi kommer til å sette et tak på hvor mange vi skal ha med, sa Skjønhals.

Se også:
OrkidéEkspressen hjemmeside
Thai Airways hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.