WirkolaCup skoleeksempel på sosial turnering

Den legendariske storhopperen Bjørn Wirkola har for lengst konvertert til golf. Vi ble med da han, sammen med Orkideekspressen og Thai Air, arrangerte WirkolaCup i Cha Am i oktober.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering


ALLTID SMILENDE: Caddien Nano sørget for å få oss trygt gjennom golfrundene.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering


UTSLAG: Bjørn Willoch kitter til ballen på hull 10.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering


FULL SVING: Ellinor Anderssen slår ut Palm Hills-banen.

wirkolacup-skoleeksempel-p--sosial-turnering


POPULÆR VINNER AV FLYREISE: Kjell Transeth, som vant flyreisen, mellom Elisabeth Norum fra Thai Airways og Edgar Skjønhals fra OrkidéEkspressen. Til høyre Bjørn Wirkola.

Samarbeidet mellom Wirkola, Orkideekspressen og Thai Air har pågått noen år, og det er blitt en tradisjon å arrangere WirkolaCup i Cha Am i Thailand på slutten av den norske sesongen.

I år hadde han også fått med seg den østligste norske golfklubben, Cha Am Golfklubb, som stod for den tekniske gjennomføringen av turneringen.

—I år har turneringen min blitt slik jeg vil at den skal være, sa Bjørn Wirkola med adresse blant annet til den fenomenale jobb Cha Am GK hadde gjort.

Ved Hua Hin

WirkolaCup gikk over to dager på Palm Hills nær Hua Hin. Det er en naturskjønn bane med gode faiwayer og til dels vanskelig ondulerte greener.

Her fikk norske spillere virkelig prøve hvordan det var å spille på raske greener, og det var en utfordring for de fleste.

Men de som har spilt i Thailand visste at de fikk god hjelp av drevne caddier, for i Thailand får alle caddier. De som var førstereisspillere fikk en ny, fin opplevelse.

— Vær litt forsiktig. Hullet ligger i nedoverbakke. Sikt her, sa caddien min på sjarmerende thaiengelsk hvor r er byttet ut med l.

I begynnelsen ville en ikke helt tro på at en skulle sikte to meter til side for hullet. En ville heller ikke tro på at bare et lite puff på ballen var nok. Det erfarte en raskt når en så at ballen seilte forbi hullet og la seg til ro lengre bort enn utgangspunktet.

Sosial turnering

WirkolaCup, som fikk nær 50 spillere til å reise til varmere strøk, er først og fremst en sosial turnering.

— Nå har jeg spilt denne turneringen i flere år, og vi er noen spillere fra Trysil som bare må hit. Opplegget og miljøet er bare helt fantastisk, sa Ole Galaasen, som også skrøt av opplegget utenfor selve turneringen:

— Vi får spille på flere baner de drøye 14 dagene vi er her nede. Alle banene har høy standard.

— På kvelden så møtes vi som regel til en middag på Joys restaurant, hvor Kolbjørn Moe fra Overhalla, og kona hans er vertskap, avslutter Galaasen.

Flotte premier

Orkideekspressen, Thai Airways og Cha Am Golfklubb har fine premier på Wirkola-cup. I år fikk vinnerne i dame- og herreklassen en ukes opphold på luksushotell i Belek i Tyrkia.

Premier Elin Wean og Elon Almøyjd stakk av med etter at de hadde gått to runder på nettoscore 152 og 145.

Thai Airways stilte med en tur/retur-billett Oslo — Bangkok til én spiller, som ble trukket ut blant deltagerne. Kjell Transeth, som har spilt Wirkola Cup flere ganger, ble en populær vinner av den premien.

Det var satt opp Nærmest pinnen-premier på de fire par-3-hullene begge dager. Sjefen selv, Bjørn Wirkola, kom nærmest av alle da ballen hans stoppet 32 centimeter fra flagget på hull 11 den andre dagen.

— Vi gleder oss til å se deg på flyet vårt igjen. Nå har vi satt inn et helt nytt fly på strekningen, sa Elisabeth Norum, som er salgssjef for Thai Airways i Norge.

Edgar Skjønhals i OrkidéEkspressen gikk langt i å love videre satsing da han takket deltagerne for å årets turnering.

— Jeg er klar på at vi sammen med Bjørn Wirkolas også arrangerer denne turneringen til neste år. Men det kan være lurt å være tidlig ute, for vi kommer til å sette et tak på hvor mange vi skal ha med, sa Skjønhals.

Se også:
OrkidéEkspressen hjemmeside
Thai Airways hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×