For fire uker siden var Caroline Westrup nær ved å si ja takk til en trenerjobb, og slutte som profesjonell golfspiller. Hennes første seier i karrieren i Sioux Falls Challenge i Sør-Dakota kunne ikke kommet mer beleilig.

For fire uker sisden søkte Caroline Westrup søkte på jobb som college coach. Hun vurderte sterkt å legge opp som profesjonell golfspiller. To under par 69-runden for hennes første seier i hennes 62. profesjonelle turnering endret på alt.

Ikke bare var seieren Westrups første, den kom også i symetratourens største turnering med en seierssjekk på 262.000 kroner (31.500 dollar), og sendte Bærums-spilleren fra 55-. til 14.-plass på pengelisten, knappe 3400 dollra fra den viktige tiendeplassen, som gir LPGA-kortet ved sesongslutt.

— Dette er alt jeg har drømt om, og mer. Endelig, endelig, kan jeg si at jeg har vunnet min første profesjonelle turnring! jubler hun til symetratourens nettsted.

Lå bak, kom tilbake

På hull 12 havnet Westrup bak venninnen Dani Holmqvist fra Sverige, som spilte i gruppen foran, da hun gjorde birdie. Senere snublet Stockholms-jenta med bogey på hullene 14 og 16, mens Westrup klamret seg fast på elleve under, og slo den siste spikeren i kisten med en birdie fra halvannen meter på hull 18

— Jeg skalv som et aspeløv over den putten, jeg var så nervøs. Jeg sa til meg selv at jeg ikke måtte slå den hardt, forteller Westrup, og legger til at caddien Rick nærmest bestilte birdien da  de så hvor nær innspillet endte fra hullet.

29-åringen fra Lommedalen har to topp-10-plasseringer i år. Men har også misset cutten i sine tre siste turneringer, og var nær ved å  legge opp etter PHC Classic i Milwaukee.

— Da jeg kom hjem fra Milwaukee var jeg nærmest der at jeg ville slutte (som spiller) og starte en ny karriere, sier hun, og forteller at hun hadde sett seg ut en jobb som collegerener.

Gratulasjon fra Tutta

— Dette kan meget vel være et vendepunkt i livet, et punkt som endrer alt. Jeg har satt meg selv i en god posisjon for å sikre LPGA-kortet neste sesong, konstaterer Westrup til Symetra Tour.

Westrups telefon har vært bombadert med hilsener etter seieren. Blant alle dem som har gratulert finnes mentor og gode venninne, Suzann Pettersen, som enkelt og greit skrev: «Gratulerer med godt utført jobb». Kortere og mer presist kan det ikke formuleres!

Se også: Resultater fra Sioux Falls


Runde 3: Westrup startet siste runde i delt ledelsle

Med tredjerunder på par lørdag beholdt Caroline Westrup og  Cydney Clanton ledelsen i Sioux Falls Challenge i Sør-Dakota. De har med seg Rachel Rohanna i lederballen på -10.

Klokken 17 norsk tid slo Caroline Westrup for første gang ut som delt leder i en finalreunde på Symetra Tour. Og det blir litt av et rotterace mellom de tre på -10, som jages av svenske Dani Holmqvist ett slag bak.

Forhåpentligvis er ikke Westrup like nervøs på første tee søndag, som hun innrømmer hun var ved starten av tredje runde. Det endte i tre bogeyer på de fire første hullene. Hun var derfor veldig fornøyd med å redde seg inn til par lørdag.

— Jeg er glad jeg fortsatt er i ledelsen med to andre. Jeg ga aldri opp i dag, og klarte å karre meg tilbake til ti under. Jeg komme til å være nervøs i morgen, men jeg får bare ta ett slag om gangen, sier 29-åringen fra Bærum Golfklubb til symetratourens nettsted.


Runde 2: Caroline Westrup leder etter karrierens beste runde

Etter en åpning på fire under par, 67, torsdag knallet Caroline Westrup til med en 65-runde i Sioux Falls Challenge i Sør-Dakota fredag. Det er hennes beste runde i turnering noen gang.

— Jeg er skikkelig fornøyd, 65 er min lavesterunde i turnering. Spillet har vært solid disse to dagene. I går satte jeg noen lange putter, i dag slo jeg innspllene nærmere, sier Caroline Westrup til Symetra-tourens hjemmeside.

På de to første rundene har 29-åringen tolv birdier, og bare to bogyer, for ti under par og delt ledelse med Cydney Clayton fra USA. Bærumspilleren har to topp-10- og tre topp-20-plasseringer i år, og er i ledelse før helgespillet for første gang.

— Dette er en kjemfin turnering å spille bra i. Jeg arbeidet hardt da jeg var hjemme (i Norge) de siste ukene. Det har vært litt opp og ned de siste turneringene, og jeg har ikke følt meg helt trygg på spillet. Å være hjemme hjalp virkelig, fortsetter hun.

Westrup har misset cutten i sine tre siste turneringer, og ligger på 56.-plass på Symetra-rankingen. Vinner hun turneringen i Sioux Falls kan kun rykke helt opp i topp-10. De ti beste ved sesongslutt får LPGA-kortet for 2016.

— Målet er helt klart å få full LPGA-kaetegori. Jeg har hatt en lavere kategori de siste to årene, og drømmen er å få kortet. Det å kunne planlegge sesongen helt fra begynnelsen vil være fantastisk, fortsetter Westrup, som har fått plass i elleve LPGA-turneringer de siste to årene.