Voss GK legger ned hundretusener på drenering

KLUBB MED GODE RABATTER: Voss Golfbaner regner med at halve kostnaden til ny drenering dekkes av rabatter og dugnadsinnsats. Foto: Voss Golf

Voss Golfklubb skal legge ned 875 meter med dreneringsrør, og bruke 170 maskintimer, på å drenere. To hull tas i høst, til våren fortsetter arbeidet på flere av banens ni hull.

—  Etter et par våte sesonger så har vi prioritert å bruke ganske mye penger på et omfattende dreneringsarbeid av banen, skriver daglig leder i Voss Golfbaner, Helge Vatne, i en e-post til redaksjonen.

— I  høst har vi besluttet å sette i gang arbeid på de to hullene som har størst behov for utbedring, og de to står for cirka halve kostnaden, fortsetter han.

Vatne forteller at arbeidet med drenering på resten av banen er planlagt satt i gang til våren. Forutsatt at årsresultatet for 2017 blir blir slik de håper.

Voss-klubb med gode rabatter

Tidligere har Voss Golfbaner for det meste drevet småjobbing med dreneringen på
dugnadsbasis og av greenkeeperene, forteller Vatne.

— Men for å være effektive har vi nå leid inn maskiner og folk, med god støtte av lokale sponsorer, og kombinerer det med dugnadsinnsats til å bistå.

Voss

NESTEN EN KILOMETER RØR: Voss GK skal legge ned 875 meter med dreneringsrør. Arbeidet er godt i gang på to av hullene. Foto: Voss Golf

Anlegget har sagt ja til et kostnadsoverslag på 125.000 kroner, pluss moms, for arbeid som klubben leier inn. Det inkluderer maskiner og materiell som må til for å legge nesten en kilometer med dreneringsrør.

Det er anslått at det vil gå med 170 maskintimer. Totalbudsjettet inkluderer en god rabatt på maskinarbeidet fra entreprenøren, som er medlem i klubben.

— Vi har en pensjonert ingeniør fra NCC som medlem, som har besiktiget og
spesifisert hele arbeidet. I tillegg til de to som er leid inn til å utføre arbeidet, så er vår greenkeeper og to-tre medlemmer på dugnad med til enhver tid.

Vatne regner derfor med at uten dugnadsinnsatsen og rabattene klubben har fått, så ville kostnadene være minst det doble av det de nå betaler for en svært påkrevd utbedring.

Anlegget hadde allerede før det pågående dreneringsprosjektetet et omfattende nett av dreneringsrør over hele banen. Det har gjort at Voss-banen har greid seg veldig bra i forhold til de fleste andre baner, som har vært gjennom en svært våt Vestlands-sommer.

— Men hvis vi skal utmerke oss som en veldig god bane, som folk har lyst til
å reise fra Bergen og andre befolkningstette områder for å besøke, så har vi bestemt oss for å prioritere å bruke det vi har av midler på å gjøre banen enda bedre, avslutter daglig leder Helge Vatne.

Se også: Klubbens hjemmeside

Voss

VAKKER NIHULLSBANE: Voss-banen ligger vakkert til ved Lønavatnet nord for Voss sentrum. Foto: Voss Golf

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.