Dramatikken stod i høysetet da Espen Kofstad kollapset de sju siste hullene, Tiger Woods misset cutten etter omstridte straffeslag mens Rory McIlory allerede kan ha brutt sin fire dager gamle Nike-kontrakt.
vil-bli-husket-av-de-feile-grunnene

IKKE HELT PÅ SPORET: Vanskeligheter på greenene forplantet seg til det lange spillet for Espen Kofstad, som misset cutten med tre slag i Abu Dhabi Championship.

vil-bli-husket-av-de-feile-grunnene

RANGE OG PUTTING: Espen Kofstad og hans trener Mark Davies skal prioritere drvingrange og puttingreen fram til Quatar Masters neste uke.

vil-bli-husket-av-de-feile-grunnene

vil-bli-husket-av-de-feile-grunnene

For en fredag det ble på Abu Dhabi Golf Club!

Fra norsk side ble det en skikkelig nedtur med fem over par på de siste sju hullene for Espen Kofstad, som misset cutten med tre slag.

Kofstad staret på hull 10, og var par for dagen etter elleve spilte hull, to slag innenfor cutten.

Hull 3, hans tolvte, bød på bogey. Deretter ble det dobbelbogey på hull 5 og hull 7, banens letteste hull. Med fem over for dagen og totalt ble det dermed tidlig helgefri.

Slet på greenene

— Det var skuffende. Men det er et brutalt spill som straffer deg om du ikke er 100 prosent, skriver Kofstad på sin blogg.

— Jeg fikk det ikke helt til på greenene denne uken. Det satte stort press på det lange spillet, som ikke føltes bra i dag.

Dermed blir det ekstra fokus både på det lange spillet og på putting fra i morgen og til Quatar Masters starter kommende torsdag.

Woods fantastiske opphenting

De største overskriftene etter fredagen kommer imidlertid til å bli viet turneringens to største stjerner.

Tiger Woods hadde en marerittstart fredag, og var fire over for dagen etter fem spilte hull.

Og nettopp hull 5 skulle vise seg å bli det omstridte hullet. Proffene spiller med fri dropp for plugget ball på hele spillefeltet, altså også i roughen.

Da Woods utslag var plugget ved en busk på hull 5, var både medkonkurrent Martin Kaymer og Woods selv enig i at det var fri dropp.

Woods tok droppen, og gikk av hullet med fem slag på kortet på par-4-hullet. Da han skulle signere etter runden, fikk han beskjed av hoveddommer at det skulle stå sju slag på hull 5.

Regelen om fri dropp ved plugget ball gjelder nemlig ikke i sand. Og i roughen i Abu Dhabi er det ikke noe gress mellom buskene, bare sand.

— Surt, og verken jeg eller Martin (Kaymer) kjente til at regelen om plugget ball ikke gjelder i sand, sa Woods etterpå.

Om det var en seer som ringte inn eller en publikummer som gjorde dommeren oppmerksom på hendelsen, vites ikke i skrivende stund. Men det man kan lure på er hvorfor ikke dommeren gjorde Woods oppmerksom på de to straffeslagene tidligere.

Den tidligere verdenseneren vartet nemlig opp med storspill senere, og hadde fem birder fra hull 8 og inn. Og om noen skulle klare å presse fram én birdie til for å klare cutten, så er det nettopp Tiger Woods.

Men nå ble det altså misset cut med ett slag i stedet.

Hadde Rory lov å bytte putter?

Heller ikke verdensener Rory McIlroy får spille alle fire rundene. Han var rett og slett i elendig form, og hans ellers så imponerende rytme var fraværende både torsdag og fredag i Abu Dhabi.

Etter åpningsrunden på tre over par byttet han ut sin nye Nike Method 006 Protype-putter med sin gamle Titleist Scotty Cameron, som han brukte under fredagens runde.

Det ble tre over par også fredag, men det store spørsmålet er: Gir den nye Nike-kontrakten ham lov til å spille med et annet puttermerke?

I pressemeldingen som ble sendt ut etter kontrkatsigneringen mandag denne uken står det svart på hvitt at McIlroy bare skal bruke Nike-produkter:

Sitat: «… exclusively play and wear Nike Golf products», altså eksklusivt spille med, og bære, Nike Golf-produkter.

Både for McIlroys del og Nikes del håper vi det er rom for unntak i kontrakten.

Men uansett: Abu Dhabi Championship kommer til å bli husket for de feile tingene også i år. For to år siden var det, som mange vil huske, her Harrington ble diskvalifisert for å ha signert feil scorekort. Det etter at en TV-seer la merke til at han hadde kommet borti ballen etter markering på greenen, og skulle hatt to straffeslag.

Se også: Livescoring fra Abu Dhabi

PS: Justin Rose leder på -8, mens Thorbjørn Olesen imponerer på delt andreplass ett slag etter.


Runde 1:
Kofstad fornøyd med paråpning

På en bane Espen Kofstad karakteriserer som «tøff» er han godt fornøyd med å ha startet turneringsåret med en runde på par.
Espen Kofstad slo ut i første ball på hull 1 klokken 7.20 lokal tid, 4.20 norsk tid, torsdag morgen.

— Jeg er ganske fornøyd, forteller han til Golferen.no.

— Jeg slo ballen solid i dag, og gjorde ikke mange feil, fortsetter han.

Kofstad spilte sammen med Richard Green fra Australia (-1) og Niclas Fasth fra Sverige (+3), og han forteller at stemningen i ballen var god.

Også trener Mark Davies, som fulgte førsterunden fra fairwaykanten, er fornøyd med det han fikk se i runden, som inneholdt to hver av birdie og bogey.

— Det var en flott start. Espen spilte godt … hyggelig å se, skriver han på sin Twitter-konto.

Tøff bane

— Par er en god score på en så tøff golfbane, hvor det er svært vanskelig ut av roughen, skriver Kofstad på sin blogg.

— Banen er smalere og roughen tøffere, og jeg er fornøyd med hvordan jeg håndterte forholdene.

Kofstad er sikkert også fornøyd med å ha matchet de to store publikumsattraksjonene, Tiger Woods og Rory McIlMcIlroy.

Woods deler med Kofstad etter tre bogeyer og tre birdier mens McIlroy gikk på +3 etter blant annet to dobbelbogyer.

Kofstad og Tiger overnatter som delt 32 mens turneringen ledes av Jamie Donaldson og Justin Rose på -5. Ett slag etter følger en kvartett med blant andre danske Torbjørn Olesen.

Se også: Livescoring fra Abu Dhabi


Før turneringen:
Kofstad prioriterer chippetrening

Før sin første europaturnering for året trener Espen Kofstad mye chipping. «Roughen er tjukkere her enn på challengetouren,» forteller han til Golferen.no.

Allerede 8. januar satte Espen Kofstad kursen for De forente arabiske emirater, der han har hatt tilhold i Dubai før han mandag kjørte de to timene til Abu Dhabi.

— Vi har det fint, trener og spiller som vanlig, forteller han til Golferen.no om sin egen og trener Mark Davies første uke på arabisk gress.

Torsdag starter han i Abu Dhabi Championship klokken 4.20 norsk tid i første ball sammen med Marianne Skarpnords kjæreste Richard Green og svenske Niclas Fasth.

— Det er et bra felt, og jeg gleder meg til å møte alle sammen, sier Kofstad.

Prioterer nærspillet

Kofstad har klart cutten i de tre siste europaturneringene. Han forteller at det særlig er nærspillet som står i fokus før årets første turnering for hans del.

— Roughen er tjukkere enn på challengtouren, så jeg skal chippe en del de nærmeste dagene, sa han til Golferen.no mandag kveld.

— Hvordan legges en treningsdag vanligvis opp?

— Det har litt med følelsen akkurat den dagen å gjøre. Men jeg trener alltid én time på rangen og én time putting hver dag.

Vi ber han gå gjennom programmet for den siste innspillsdagen.

— Vi starter klokken 10 med putting. Så klokken 11 er det 15 minutter med et reklameoppdrag med Titleist.

— Deretter er det 15 minutter med posisjoner på rangen, så 30-40 minutter med å slå baller, lunsj, spille ni hull og så cirka én time pitching og chipping.

Når det gjelder kostholdet gjør han ingen endringer eller følger noen spesiell dieett i forbindelse med turneringer, men forsøker alltid å spise sunt.

— Og så prøver jeg alltid å få tid til å jogge litt.

— Ja, og så tar jeg kvelden når jeg føler meg trøtt, avslutter Espen Kofstad med et smil.

Onsdag kveld får vi håpe trøttheten kommer tidlig, første starttid er aldri noen spøk …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.