Skjermdump: Video Ping

Totalt har Viktor Hovland endt blant de ti fremste i ni turneringer på PGA-touren. Men de siste tre månedene har Topp 10-plasseringene uteblitt fram til delt tredjeplass i Tampa, Florida, søndag.

Viktors første Topp 10 på tre måneder kom etter at han endelig fikk til en Hovland-søndag igjen med seks under par, 65, på Copperhead-banen til nnisbrook Resort like utenfor Tampa på Floridas vestkyst.

65-runden var avslutningsdagens beste. I kjent Hovland-stil var det altså nok en gang en sterk finale som gjorde susen. Denne gangen sørget sisterunden for 13 under par og delt tredjeplass med USAs Cameron Tringale. Det var fire slag bak amerikaneren Sam Burns, som tok karrierens første seier, tre slag foran landsmann Keegan Bradley.

23-åringen fra Ekeberg rundet de første ni på solide fem under par for dagen etter åpning birdie-birdie og deretter nye birdier på hullene 4, 5 og 9.

På de siste ni var Viktor litt mer beskjeden innledningsvis med fire strake par fram til birdie på hull 14. De fire gjenværende hullene gjennomførte nordmannen på par etter at birdie på hull 16 ble etterfulgt av bogey på hull 17.

Etterpå oppsummerte en fornøyd Viktor Hovland til Eurosport:

Dette var deilig. Jeg fikk et par fine spretter her og der, og de gode puttene gikk for det meste inn i dag. Det er fortsatt er par ting jeg har lyst til å jobbe med, men det var kult å avslutte turneringen på denne måten.

Se også: Resultater fra Florida

PS: Tredjeplassen førte Viktor til karrierebeste med ellevteplass på verdensrankingen, opp fire plasser fra forrige uke. Rankingen ledes av Dustin Johnson, som har toppet listen i totalt 127 uker. Justin Thomas, også han fra USA er nummer to, og Jon Rahm fra Spania nummer tre. Kristoffer Ventura ligger på 267.-plass.