Kristian Krogh (T.v.) og Viktor Hovland Fotomontasje

Drammenspiller Kristian Krogh og Viktor Hovland fra Miklagard Golf representerer Norge i herrenes OL-golf i Tokyo. De er gode venner, men har ikke alltid vært det, avslørte de på en pressekoneranse i Tokyo mandag.

Forholdet mellom de to startet som juniorer, der den tre år eldre Kristian Krogh oppfattet Viktor Hovland som «en feit liten unge» som 13-14-åring.

Men han begynte å spille veldig, veldig bra, forteller 26 år gamle Kristian Krogh på pressekonferansen på golfens OL-arena, Kasumigaseki Country Club, som ligger en drøy time i bil utenfor Tokyo.

Kristian Krogh opplevde Viktor Hovland som en beskjeden ungdom første gang de møttes, fortalte han i presserommet:

23 år gamle Viktor Hovland husker fodr den første samlingen de to var på sammen:

— Jeg husker at første gangen vi møttes, så spilte vi en juniorturnering i Spania. Han gikk på ungdomsskolen jeg vurderte å begynne på. Så jeg fikk være med skolelaget noen år i forkant for å se hvordan det var, og for å spille turneringen. De hadde leid et stort hus, en villa, hvor mange bodde. Jeg delte et rom med en god venn som ofte hadde en dame på besøk. Så jeg fikk ikke være så mye på det rommet som jeg ville. Jeg var ung og kan ha klaget mye på det. Jeg hadde aldri møtt Kristian før, men jeg visste hvem han var. Etter at jeg hadde sagt dette til mange folk, spurte han meg direkte. «Hvordan har du gjort det de to første dagene av turneringen?» «. Jeg sa: «Vel, jeg slo 82, 82.»

Det var et resultat Krogh tydeligvis ikke la skhul på at han ikke syntes ikke var særlig imponerende. Noe som fikk Viktor til å stusse på hvordan det ville bli mellom dem på skolen framover:

— Jeg hadde aldri møtt ham før. Jeg tenkte at vi kom til å krangle mye da jeg begynte på den samme skolen. Jeg hatet ham!

Starter torsdag

Turneringen i Tokyo-OL spilles over fire dager, og totalt 72 hull.

Kristian Krogh er først ut av de nordmennene, klokken 00.14 norsk tid torsdag, i gruppe med polakken Adrian Meronk og Gunn Charoenkul fra Thailand.

Viktor Hovland starter første runde én time senere, klokken 01.14 norsk tid, i gruppe med Cameron Smith fra Australia og sørafrikaneren Garrick Higgo.

Se også: Livesccoring fra Tokyo