Skjermdump: Video fra Ping

Så ble det altså «Hovland-søndag» også i Tokyo!. Søndagens finale i herrenes golfturnering ble en meget oppløftende golfdag for 23-åringen fra Oslo, som med en 64-runde avanserte 18 plasseringer til delt 14.-plass i sitt første OL etter å ha startet dagen på delt 32.-plass.

Det gnistret virkelig av Viktor Hovlands bogeyfrie avslutningsrunde på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo.

Den første birdien for dagen kom på hull 2 etter en solid langputt. Han fulgte opp med med en ny birdie på hull 3 etter et solid innspill til like ved koppen.

På hull 4 Han hadde nok en god birdiemulighet, men misset hullet med en snau meter.

På hull 5 hadde han en god eaglemulighet, men gikk av med dagens fjerde birdie.

Deretter ble det jevne par fram til hull 13, der han satte birdieputten fra fire meter.

Til slutt toppet han runden med eagle da han drivet greenen på det korte hull 17.

Det var en svært fornøyd Viktor Hovland som kunne oppsummer søndagens runde til Discovery:

— Det var bra i dag. Litt frustrerende på midtpartiet i runden, men det er deilig å avslutte på denne måten. Jeg slo mye bedre og hadde mange muligheter hele veien. Jeg føler det har vært mye positivt i spillet mitt. Det gikk bare ikke helt denne uka, men i dag fikk jeg vist hva jeg er god for.

Var blant favorittene

Til tross for den solide syv under par 64-runden sisete dag aner vi en aldri så lite skuffelse. For det er ingen tvil om at Tokyo-lekene ble ikke helt slik Hovland hadde sett for seg på forhånd.

Han var en klar medaljekandidat, men svakt spill i tredje runde blokkerte i realiteten alle muligheter for å reise hjem med en medalje rundt halsen.

Også Kristian Krogh fra avanserte søndag. 26-åringen fra Drammen GK, endte på delt 49.-plass etter en avsluttende en Berg-og-dalbane-runde med med syv hver av birdie og bogey. Dermed ble det par både for runden og turneringen. Men heller ikke han fikk ut det han hadde håpet på i Tokyo, der han før turneringen hadde ambisjon om å ende blant de åtte beste.

Spenning i toppkampen

I toppen ble det svært spennende da amerikaneren Xander Schauffele klarte å forsvare ledelsen også søndag. Til slutt vant han ett slag på -18 foran den store overraskelsen, Rory Sabbatini, tidligere Sør-Afrika, nå Slovakia.

Bronsemedaljen gikk til C.T. Pan fra Sørkorea, som med -15 måtte ut i omspill mot seks andre spillere: Hjemmehåpet Hideki Matsuyama, engelskmannen Paul Casey, Collin Morikawa fra USA, Rory McIlroy fra Irland, Mito Pereira fra Chile og Sebastián Muñoz fra Colombia.

Se også: Resultater fra Tokyo