11. desember 2023 22:59
Miklagard-spilleren Viktor Hovland har havnet på amerikanske Golfweeks liste over kommende stjerner som en av de ti mest lovende spillerne under 21 år.

Viktor Hovland er plassert på sjuendeplass på listen over morgendagens stjerner, som Golfweek publiserte denne uken.

Det er en fantastisk prestasjon tatt i betraktning at 19-åringen fram til for et par måneder siden hadde base i norsk amatørgolf, og bare sporadisk fikk vist seg fram til verdenspressen gjennom deltakelse i internasjonale turneringer.

Sju amerikanere blant morgendagens stjerner

I følge Golfweek er Hovland den mest ukjente spilleren blant de ti på listen over morgendagens stjerner.

— Blant alle spillerne på listen er Hovland muligens den som færrest antall mennesker har hørt om. Det er fordi han bodde i Norge helt fram til denne høsten. Nå er han førsteårsstudent ved Oklahoma State, og endte høsten på 46.-plass i Golfweek/Sagarin College Rankings. Han er også på 13.-plass i WAGR (den offisielle amatørrankingen, red.anm), forteller Golfweek.

Golfweek virker overbevist om at USA kommer til å dominere golfen i framtiden; hele sju av de ti på listen over morgendagens stjerner har amerikansk statsborgerskap.

Listen det amerikanske golfmediet har satt sammen toppes av australieren Curtis Luck. I år har 20-åringen vunnet U.S. Amateur og Asia-Pacific Amateur samt pro-turneringen Western Australian Open

Prestisjen i de to amatørtitlene vises ikke minst i det faktum at begge gir plass i kommende års The Masters Tournament.

Luck er nummer to på den offisielle amatørrankingen. I tillegg til å skulle spille i Masters-turneringen på Augusta er Luck også kvalifisert til U.S. Open på Erin Hills-banen i Wisconsin i juni og til The Open Championship på Royal Birkdale i juli.

I tillegg til den australske vinneren har bare to til på topp-10 listen annet statsborgerskap enn det amerikanske: Viktor Hovland på sjuendeplass og engelske Sam Horsefield på andreplass.

Horsefield klarte å kvalifisere seg til majorturneringen U.S. Open både i 2015 og 2016, og er i følge Golfweek allerede nå god nok til å kunne hevde seg som profesjonell.

 

Kommentarer