10. desember 2023 12:02

Foto: Flickr

I året som er i ferd med å ebbe ut har seks av ti norske golfere vært Golferen-lesere. Her ser du hvilke saker leserne har flokket seg rundt på landets største, uavhengige golfnettsted.

I oversikten over de ti mest leste sakene på Golferen i 2016 finner vi regelsaker på begge de to øverste plassene.

Én regelsak til innen topp-10 blant Golferen-lesernes favoritter viser at få ting fenger så mye som det som handler om hva du har lov til og ikke lov til å gjøre ute på banen.

Ellers preges nyhetsåret av Golferens avsløring av at Jason Kelly ble feilaktig disket fra NM. En sak som endte med at NM-pokalen for første gang i historien ble delt mellom to spillere.

Nybegynneren som fikk 66 poeng på sin andre tellende golfrunde viste seg også å være godt stoff.

Det samme kan sies om saken der Golferen kunne avsløre at et av de største norske golftalentene gjennom tidene, Anders Kristiansen, er tilbake på banen. 26-åringen fra Borregaard GK satser nå for fullt igjen, etter fire års fravær fra turneringsgolf.

10 mest leste saker 2016

1) Denne golfregelen bryter nesten alle av oss

Hva har du lov til å gi av råd og informasjon til de du spiller sammen med? Grensene og nyansene er det ikke alle golfspillere som kjenner, og saken fikk stor oppmerksomhet da den ble publisert 8. juni.

Saken fortsetter under bildet

sakene mest leste 2016

2) 12 regelfilmer du bare må se

Det svenske golfforbundets tolv animerte regelfilmer ble en absolutt hit da saken ble publisert like før sesongstart i mars. Her er de viktigste golfreglene forklart på en enkel og pedagogisk måte.

3) Egoistiske tullinger inntar golfbanene

Svært mange fikk med seg saken om den ukjente golfspilleren som brukte en av fairwayene til Moss og Rygge Golfklubbs bane som drivingrange. Torvbitene lå strødd, til irritasjon og sjokk for vantro klubbmedlemmer og Golferen-lesere.

4) Her har du listen over Norges beste golfbaner

Året ble innledet med amerikanske Golf Digests ranking av golfbaner i 206 land. I følge denne rangeringen er Miklagard GK landets beste bane, fulgt av Meland GK og Oslo GK.

sakene NM-diskvalifikasjonen Jason Kelly
NM-VINNER TIL SLUTT: Jason Kelly fikk NM-medalje tre måneder på etterskudd. Foto: Jan E. Espelid

5) Kelly kan ha blitt feilaktig disket fra kampen om Kongepokal

NMs finaledag på Skjeberg GK i august fikk en dramatisk start da norskbritiske Jason Kelly ble diskvalifisert like før start. Golferen kunne avsløre at diskvalifikasjonen var feilaktig.

NGF gjorde om beslutningen, og Kelly fikk sin velfortjente heder, som delt NM-vinner med Ole B. Ramsnes, på en tilstelning på Miklagard i november.

6) 8 vanlige regelbrudd vi golfere ofte gjør

Golfreglene er myteomspent, og ikke alt du tror er tillatt, er det. Og heller ikke alt du tror er ulovlig etter reglene er det.

7) Nybegynner fikk 66 poeng, gikk ned 24 slag

15 dager etter at Kwok Ho hadde tatt Veien til golf-kurs på Kjekstad Golfklubb fikk han 66 poeng i sin andre turnering. Saken ble populær blant Golferen-leserne, og også snappet opp av utenlandske golfmedier.

sakene Anders Kristiansen Evje h18
TILBAKE! Anders Kristiansen satser igjen. Foto: Jan E. Espelid

8) Se! Anders Kristiansen er på vei tilbake!

Tre dager før NM startet spilte Anders Kristiansen mandagskvalik for NM. Saken fikk mye oppmerksomhet, også utenlands. Ikke fordi Kristiansen var tilbake, men fordi han kvalet inn som venstrehåndsspiller, men spilte NM tre dager senere som høyrehånsdspiller.

9) Selvlærte fettere gikk helt til topps i Nordea Pairs

Nordea Pairs har etter nesten 30 år utviklet seg til å bli Norges største turnering for hobbygolfere. Årets finale på Evje Golfpark mellom Moss og Larkollen ble vunnet av to fettere fra Bergen GK. Ingen av dem hadde noen gang fått instruksjon, men hadde lært seg selv å spille golf.

Saker med god instruksjon er sikre vinnere på Golferen. I saken som ble mest lest i 2016 viste Mørk GKs pro, Bengt Arne Lien, hvor viktig grepet er for lengre og mer stabile golfslag.

Kommentarer