24-åringen fra Ekeberg i Oslo har fornyet sin flerårige utstyrskontrakt med PING, forteller Ping-sjef John K. Solheim i en pressmelding:.

«Viktor passer utmerket for PING-merket. Han er en elitespiller og en av de mest sympatiske og engasjerende personlighetene på turné. Han er morsom å se, og golffans har virkelig knyttet seg til ham, sa Solheim. «Da vi signerte ham rett ut av college, visste vi at han var en spesiell spiller. Tilknytningen til Norge og vårt forhold til Oklahoma State gjennom årene gjorde det enkelt for oss å legge ham til PING-teamet. Han har raskt vist seg å være en av de beste spillerne i verden på mindre enn tre år som profesjonell. Vi er veldig glade for å forlenge forholdet vårt med Viktor.»

Seks preofesjonelle seiere hittil

Miklagard-spilleren har tre PGA Tour-titler pluss én uoffisiell seier (Hero World Challenge), og to seiere på DP World Tour.

Han vant i to turneringer på rad i fjor høst, og vant deretter i Dubai i januar, som ga ham tre seiere på fem starter.

Viktor ligger på åttendeplass i den offisielle verdensrrankingen. og var den første nordmannen som vant på PGA Tour og DP World Tour og den første nordmannen som spilte i Ryder Cup (2021).

Som amatør var Viktor ranket som nummer én i verden, og vant U.S Amateur på Pebble Beach i 2018, som sikret ham plass i The Masters, også det som første rnodmann..

Som landsmann av PING-grunnlegger Karsten Solheim, som ble født i Bergen, har Viktor det norske flagget påsin PING Tour Staff bag.

«Em del av Ping-familien»

Da han fortalte om sin nye avtale, uttrykte Viktor Hovland begeistring og takknemlighet for forholdet til det familieeide Ping-selskapet:

— Siden jeg ble profesjonell og begynte i PING, har jeg følt meg som en del av golffamilien deres,«Den norske forbindelsen er veldig kul og en av de mange tingene som gjør forholdet vårt så spesielt. Teamet deres er der ute hver uke på turné, jobber med meg, finjusterer køllene mine, men lytter også bare til meg, ser meg slå slag og hjelper til med å finne ut hva jeg trenger for å heve spillet mitt. Jeg liker at det er et samarbeid. Vi snakker gjennom alt, enten det er på turnéarrangementer eller på PING Proving Grounds. Jeg har alltid lært mye av diskusjonene våre, noe som gjør meg til en smartere golfspiller. Utstyret er fantastisk, og alle som støtter meg er virkelig erfarne og lidenskapelig opptatt av det de gjør, så jeg ser frem til å fortsette det som har vært en veldig givende ordning for meg personlig og profesjonelt.

Viktor Hovland

Misset cutten i Skottland

Som en oppladning til kommende ukes The Open på Old Course St Andrews var Viktor Hovland blant de mange tour-kollegaene som denne uken spiller Scottish Open i i North Berwick utenfor Edinburgh.

Normalt er nordmannen sikkerheten selv og god med putteren. Men på reisen til generalprøven på The Renaissance Club forsvant Hovlands bagasje under mellomlanding i Frankfurt, og han måtte spille turneringen med helt nytt utstyr.

Det satte sitt preg på spillet, og Viktor misset cutten med fire slag på +7 etter runder på 74 og 73 slag.73-72-

Viktor Hovland i vevlet der Ping lagrer en gullkopi av alle av deres puttere som det er vunnet med på touren. Foto: Ping
Ikon bekreftet av brukerfellesskapet