Foto: Ping

Etter åpningsrunden på fire under par, 68, på Old Course St Andrews torsdag har Viktor Hovland fortsatt å imponere i årets siste majorturnering.

Etter seks under par, 66, lørdag er det bare oppløpet som gjenstår. Og det i delt ledelse med Nord Irlands største stjerne, Rory McIlroy, på 16 under par . Lederduoen går ut i siste gruppe, klokken 15.50 norsk tid.

To par, og deretter videre som en rakett

Som i de to foregående rundene var 24-åringen fra Ekeberg bunnsolid også lørdag med seks birdier og resten par på kortet i de tøffe vindforholdene på utpå ettermiddagen.

Etter å ha åpnet med en trygg par på hull 1, og deretter også hull 2, dundret nordmannen i birdie på de fire neste hullene.

Så fulgte tre par på rad før dagens femte birdie kom på hull 10. Deretter nøyde Viktor seg med én birdie til, som kom foran smekkfulle tribuner, og til enorm jubel, på ikoniske hull 18.

— Det er utrolig kult. Jeg så at vi fikk en liten luke der på slutten, og skjønte at det ble oss to som skulle ut i lederball i morgen. Jeg har ikke hatt tid til å la det synke inn ordentlig, men jeg kommer ikke til å glemme denne dagen med det første. Hva jeg tenkte der ute? What the hell I am doing here?

Viktor Hovland til Norsk Golf

Se også: Livescoring fra St Andrews