Er du Viasat Golf-kunde? Viasat har sikret seg rettighetene til The Masters på Augusta. Men det er likevel ikke sikkert at du får se turneringen uten å betale ekstra.
viasat-vet-ikke-hvem-som-f-r-se

SNART KLART FOR ÅRETS HØYDEPUNKT: Den andre uken i april kan du se The Masters på Viasat. Men det er ikke sikkert at du som allerede er Viasat Golf-abbonent får se turneringen uten å betale ekstra.

viasat-vet-ikke-hvem-som-f-r-se

HAR IKKE BESTEMT SEG ENNÅ: Viasat har sikret seg de norske senderettighetene for The Masters Tournament, men de har ikke bestemt seg for om Viasat Golf-abonnenter får se turneringen uten å betale ekstra, opplyser pressesjef Øystein Hygen Christensen.

viasat-vet-ikke-hvem-som-f-r-se

viasat-vet-ikke-hvem-som-f-r-se


Torsdag kom nyheten om at Viasat har sikret seg de norske rettighetene for The Masters Tournament den andre uken i april. I Sverige er det imidlertid SVT som sitter på rettighetene.

Det skaper problemer for norske Viasat Golf-kunder. Golfkanalen er nemlig pan-skandinavisk, som gjør at The Masters ikke kan sendes der.

Viasats pressesjef, Øystein Hygen Christensen, opplyser først til Golferen.no at The Masters, på grunn av rettighetene, skal sendes på Viasat Sport, som er en norsk kanal.

— Betyr det at dere da vil åpne Viasat Sport for Viasat Golf-abonnentene under The Masters?

— Vi har ikke sett på den muligheten, svarer Christensen.

— Det bør dere. Viasat Golf-abonnentene betaler tross alt 150 kroner måneden for å se golf, og The Masters er et av høydepunktene.

Christensen ber om å få ringe oss tilbake.

Endrer kanal

Øystein Hygen Christensen ringer tilbake etter kort tid. Noe beskjemmet.

— Jeg har snakket med sporten. Det er ikke avgjort hvilken kanal The Masters skal gå på ennå.

— Vårt spørsmål var ikke så mye om hvilken kanal, men om den under turneringen vil være åpen for de som allerede er abonnenter på Viasat Golf?

— Vi har sikret rettighetene for Norge, men har ikke avgjort hvilken kanal det skal gå på. Men vi ønsker at flest mulig skal få se The Masters.

— Så de som allerede har betalt for golf kan være sikre på å få se The Masters uten å måtte betale ekstra?

— Som sagt, vi har flere muligheter, og det blir avgjort i nærmeste framtid, og i god tid før turneringen.

— Men du kan ikke love at Viasat Golf-abonnentene får se turneringen uten ekstra betaling?

— Nei, jeg kan ikke det, medgir Viasats pressesjef.

Hemmelig antall abonnenter

Heller ikke hvor mange abonnenter som vil bli påvirket, kan Christensen gå inn på.

— Vi driver i en konkurranseutsatt bransje, og ønsker ikke å gå ut med abonnementstallene våre.

— I følge kilder Golferen.no har vært i kontakt med har Viasat Golf totalt 30.000 abonnenter i Norden. Av disse skal over 20.000 være i Sverige, mens resten fordeler seg på Danmark, Finland og Norge.

— Vi ønsker som sagt ikke å gå ut med tall, gjentar pressesjefen.

Øystein Hygen Christensen avslutter med å forsikre at golf representerer viktige rettigheter for Viasat. Og lover en snarlig avklaring når det gjelder The Masters.

Er du Viasat Golf-kunde? Vil du finne deg i å måtte betale ekstra for å se The Masters? Si din mening i kommentarfeltet under, på Golferens Facbook-side eller ta diskusjonen hos våre samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.