Vi har hørt om golfklubber med egen vin eller egne sigarer. Men aldri om egen iskrem. Det får Valdres Golf ved sesongstart. Og det smakstilsatt med ekte Braastad-cognac.
valdres-golf-lanserer-birdie-is

EKSKLUSIV ISKREM: Valdres Golf blir Norges første golfklubb med egen iskrem, produsert av gardsisfabrikken i Etnedal og smakssatt med Braastad Cocgnac.

valdres-golf-lanserer-birdie-is

BIRDIE-ISENS FAR: Journalist Geir Norling må nok påta seg farskapet for Birdie Is, Valdres Golfs nyeste attraksjon.

valdres-golf-lanserer-birdie-is

valdres-golf-lanserer-birdie-is


Når vinteren fortsatt holder store deler av Golf-Norge i sitt isgrep, er det kanskje ikke iskrem de fleste golfere går rundt og drømmer om.

Men så snart solen begynte å varme aldri så lite kom både vårfornemmelsene og tipset om Birdie Is sigende, en iskrem som bare selges hos Valdres Golf.

Og selvfølgelig er det snakk om et 100 prosent lokalt og kortreist produkt.

Braastads cognac-is

Historien om Birdie Is starter egentlig i fjor. Da lanserte gardsisfabrikken i Etnedal en cognac-is.

Braastad Gognac sin master blender, Richard Braastad, tok turen fra Jarnac i Frankrike til Etnedal i Valdres for å gi iskremen den riktige smakstilsetningen.

Cognachusets spesialist kom fram til at Braastad VS var bedre egnet til cognac-is enn Braastad XO, som hadde litt for mye smak av eik.

Det er denne isen som fra sesongstart blir servert på Valdresgolf innpakket som Birdie Is.

Journalistsprell

Journalisten Geir Norling, i Golf-Norge kjent gjennom en rekke reportasjer i Norsk Golf de siste 13 årene, er en av to fødselshjelpere for Birdie-Is.

— Ideen til isen kom en dag tidligere pro på Mjøsen GK, Patrick Braastad, og jeg spilte en runde på Golf de Cognac, forteller Norling til Golferen.no.

Cognac-isen fra Etnedal blir for øvrig solgt flere steder, blant annet i Mathallen i Oslo.

— Men Birdie-isen blir bare solgt på Valdres Golf, forsikrer Norling, og gir samtidig de tre beste grunnene for å nyte Birdie Is:

— Én; du har fått en birdie og bør feire den. To; du har lyst på en birdie og bør la deg inspirere før du går ut. Tre; du har rett og slett lyst på en utrolig god is.

Når det gjelder banen til Valdres Golf, som i skrivende stund har åpnet drivingrangen, så vil den i løpet av våren få åtte nye utslag.

— Med andre ord blir det en 18-hullsbane med ni greener, sier Norling. Og legger til at det bygges nytt klubbhus ved hull 8.

Det betyr at fra neste sesong skifter nåværende hull 9 status til hull 1.

Se også: Valdres Golf hjemmeside

Vet du om andre tilsvarende lokale, kreative og fargerike tiltak i Golf-Norge? Bruk kommentarfeltet under, fortell om det på Golferens Facebook-side eller hos våre samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.