I en dramatisk avslutning på US Open 2023, sto Wyndham Clark triumferende, og sikret sin første major-tittel ved å beseire store navn som Rory McIlroy, Scottie Scheffler og Rickie Fowler​​.

Med seieren i US Open, bare drøye en måned etter sin første seier på PGA-touren i Wells Fargo Championship, er Wyndham Clark å anse som nytt etablert navn blant de største. I løpet av våren har han gjennom en rekke gode resultater klatret oppover verdensrankingen fra 109. plass i mars til 13. plass etter US Open.

Til tross for at han var oversett blant stjernene, viste Clark en utrolig ro og besluttsomhet gjennom finalerunden. En runde på par var nok til å sikre seg mestertittelen. Til pressen etter seieren påpekte Clark selv at, “US Opens er tøffe”, men at han sa til seg selv kontinuerlig, “Jeg kan gjøre dette. Jeg kan gjøre dette”​.

Etter å ha tatt en tidlig ledelse, støtte Clark på utfordringer, spesielt på par-5 8. hullet. Men hans evne til å begrense skaden til en bogey viste seg å være avgjørende for seieren​. Scheffler og McIlroy, på den andre siden, slet med puttingen og klarte ikke å konvertere deres sterke ballslag til gode scorer​​.

Hovland gikk +2 på sisterunden og endte mesterskapet der han startet, på par. Dette sikret Hovland en god 19. plass. Ellers kan vi glede oss over at Hovland blir å se i aksjon igjen allerede fra torsdag 22. juni, når PGA Touren er kommet til Travelers Championship på TPC River Higlands i Connecticut.