Notorisk kalt "golf toughest test" regnes US Open som den vanskeligste av alle majors. Første dagen viste The North Course på Los Angeles Country Club seg derimot fra sin mer gavmilde side.

Fowler og Schauffele tangerte beste score i en major-runde noen gang med 62-runder. Og hele feltet kom inn med laveste snittscore noensinne i mesterskapets historie. Men George Thomas, som redesignet banen på 1920-tallet, var en kløktig banedesigner, så her kan USGA finjustere på vanskelighetsgraden på flere punkter. Og når den hete California-solen får sveipet over gressplenene et par ganger til, så kan det fort bli interessant.

Vår egen Viktor Hovland hadde alt i alt en helt ok start med -1, og en delt 25. plass. Det var en runde der det gikk mye opp og ned, inkludert en eagle fra 150 meter. Hovland, som har vist jevnt god form i det siste, viste god mental styrke første dagen da han kom tilbake fra +3 etter første fem hull. Derfor har vi fortsatt stor tro på at Hovland kan være med å kjempe om seier til slutt.

På samme måte som Viktor, var major-kongen, og sterk forhåndsfavoritt, Brooks Koepka tidlig oppe på +3, men kom seg litt tilbake og endte førstedagen på +1. Scottie Scheffeler, favoritten blant bookmakerne og verdenseneren, leverte til forventningene, og ligger godt an på -3.

I stedet for å være fullstendig utslitt etter å ha tapt en utmattende kamp mot LIV, syntes Rory McIlroy heller å ha lettet en tyngende byrde fra skuldrene. Han fremsto lettere og mer skjerpet enn på lang tid. Med en enorm selvtillit fra tee til green startet den nordirske golfspilleren med en runde på -5 og foreløpig delt 5. plass.