Foto Unsplash

Å ha smerter i ryggen er ikke bare ubehagelig, men det kan også påvirke golfspillingen. Ryggsmerter kan komme av en rekke ting, blant annet dårlig teknikk når man spiller, eller sko som ikke er tilpasset til din kropp. Det er en rekke grep man kan ta i hverdagen for å bedre situasjonen din, som å bevege seg mer og investere i ergonomiske møbler.

Få profesjonell hjelp

Dersom smertene vedvarer, eller blir uutholdelige er det viktig at man oppsøker profesjonell hjelp. De kan hjelpe med å lindre smerter og anbefale behandlinger som lindre smertene og gjøre deg frisk igjen. Hos klinikk for alle kan du få profesjonell hjelp til alle kroppslige problemer man måtte ha. Her er de særlig gode på å lindre rygg og nakke smerter, som er blant de vanligste smertene for nordmenn. Å gå til en spesialiserende klinikk vil ikke bare hjelpe deg å bli kvitt smertene, det vil også redusere stress rundt problemet, som til syvende og sist lar deg leve det livet du fortjener.

Enkle grep mot en bedre rygg

Å ha problemer med ryggen vil mest sannsynlig gå utover hverdagen din, og hindre deg i å gjøre det du er mest glad i. Å spille golf er blant tingene som blir særlig utfordrende dersom man har vondt i kroppen. Som nevnt tidligere er det alltid lurt å oppsøke spesialister som kan hjelpe, men det finnes også grep du kan ta i hverdagen for å få en bedre rygg.

Et generelt og godt råd er å bevege på seg. Kroppen trenger mosjon for å bli sterk og fungere som den skal, og dette kan i mange tilfeller gjøre ryggen bedre. Ryggsmerter kommer ofte av at man har sittet stille over en lang periode, eller at man ikke har de rette møblene. Dersom man har en inaktiv jobb, er det utrolig viktig å ta aktive pauser. Gå deg en tur, eller gjør noen tøyeøvelser mellom arbeidsoppgavene. Husk at møblene i hjemmet og på jobber også har stor påvirkning på hvordan kroppen din fungerer. Pass på at arbeidsstolen, sengen og kontorpulten passer til deg. Ofte kan det være en god ide med en justerbar pult, slik at du kan veksle mellom å sitte og å stå gjennom arbeidsdagen.

Ryggsmerter har stor påvirkningen på livskvaliteten til folk, og som en golfspiller vil dette være en stor hindring. I tillegg vil det gjøre andre hverdagslige oppgaver vanskelige, og man må leve et liv i smerter. Heldig vis finnes det profesjonelle som kan hjelpe, og som kan lindre smertene du lever med. For å forebygge smerter i ryggen er det viktig å leve et sunt og aktivt liv, samt invester i møbler som er optimale for din kropp.