U.S. Open ikke et åpent mesterskap i 2020

ÅPENT BLIR LUKKET: Årets U.S .Open blir spilt uten noen kvalik-turneringer. Foto: USGA

Som en følge av Covid-19-pandemien har det amerikanske golfforbundet, USGA, fjernet muligheten for å kvalifisere seg til U.S. Open. I praksis betyr det ordet «åpent» ikke lenger gjelder, og at mesterskapet gjennomføres som invitasjonsturnering.

Årets U.S. Open vil ikke bli regnet som en open-turnering etter at USGA offisielt har offentliggjort at korona-pandemien gjør at det ikke vil bli avholdt kvalik-turneringer.

Turneringen er utsatt fra juni til september, men skal fortsatt spilles på Winged Foot-banen i New York, med start torsdag 17. september.

Det betyr at alle de fire USGA-turneringene (U.S. Open, U.S. Women’s Open, U.S. Amateur og U.S. Women’s Amateur) blir spilt uten at det blir mulig å kvalifisere seg inn for turneringen.

Dermed vil feltene i de fire turneringene bestå utelukkende av inviterte spillere som er kvalifisert gjennom sin ranking.

Normalt arrangeres det hvert år rundt 15 kvalik-turneringer til U.S. Open over hele USA samt i Kanada, England og Japan.

Direktør for mesterskapene til USGA, John Bodenhamer, sier i en uttalelse at avlysningen av kvalik-turneringene var en vanskelig avgjørelse å ta:

— Kvalifiseringene er en hjørnestein i USGA-mesterskapene. Vi er stolt over at mange tusen spillere melder seg på for å kunne virkeliggjøre drømmen om å delta i et USGA-mesterskap. Vi beklager virkelig at spillerne ikke vil få denne muligheten. Men måten vi nå gjør det på er den eneste farbare veien til å kunne gjennomføre disse mesterskapene i 2020.

USGAs informasjonsavdeling meddeler at det ikke er avgjort om det vil bli åpent for tilskuere under 2020-utgaven av U.S. Open, som er verdens tredje eldste, åpne golfmesterskapWinged Foot Golf Club.

Den nye datoen gjør at U.S. Open vil bli spilt bare én uke før Ryder Cup på Whistling Straits-banen i Wisconsin. Begge turneringene kanskje med Viktor Hovland i en av hovedrollene …

Se også: U.S. Open hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×