Som en følge av Covid-19-pandemien har det amerikanske golfforbundet, USGA, fjernet muligheten for å kvalifisere seg til U.S. Open. I praksis betyr det ordet «åpent» ikke lenger gjelder, og at mesterskapet gjennomføres som invitasjonsturnering.

Årets U.S. Open vil ikke bli regnet som en open-turnering etter at USGA offisielt har offentliggjort at korona-pandemien gjør at det ikke vil bli avholdt kvalik-turneringer.

Turneringen er utsatt fra juni til september, men skal fortsatt spilles på Winged Foot-banen i New York, med start torsdag 17. september.

Det betyr at alle de fire USGA-turneringene (U.S. Open, U.S. Women’s Open, U.S. Amateur og U.S. Women’s Amateur) blir spilt uten at det blir mulig å kvalifisere seg inn for turneringen.

Dermed vil feltene i de fire turneringene bestå utelukkende av inviterte spillere som er kvalifisert gjennom sin ranking.

Normalt arrangeres det hvert år rundt 15 kvalik-turneringer til U.S. Open over hele USA samt i Kanada, England og Japan.

Direktør for mesterskapene til USGA, John Bodenhamer, sier i en uttalelse at avlysningen av kvalik-turneringene var en vanskelig avgjørelse å ta:

— Kvalifiseringene er en hjørnestein i USGA-mesterskapene. Vi er stolt over at mange tusen spillere melder seg på for å kunne virkeliggjøre drømmen om å delta i et USGA-mesterskap. Vi beklager virkelig at spillerne ikke vil få denne muligheten. Men måten vi nå gjør det på er den eneste farbare veien til å kunne gjennomføre disse mesterskapene i 2020.

USGAs informasjonsavdeling meddeler at det ikke er avgjort om det vil bli åpent for tilskuere under 2020-utgaven av U.S. Open, som er verdens tredje eldste, åpne golfmesterskapWinged Foot Golf Club.

Den nye datoen gjør at U.S. Open vil bli spilt bare én uke før Ryder Cup på Whistling Straits-banen i Wisconsin. Begge turneringene kanskje med Viktor Hovland i en av hovedrollene …

Se også: U.S. Open hjemmeside