Tutta utnevnt til visekaptein i Solheim Cup 2019

LEDERTRIOEN: Fra venstre Suzann Pettersen, kaptein Catriona Matthew og Kathryn Imrie. Foto: LET

Europas Solheim Cup-kaptein, Catriona Matthew, har gitt Suzann Pettersen vervet som visekaptein i turneringen ved Gleneagles Hotel i Skottland i september neste år.

Sammen med Tutta ble Kathryn Imrie fra Skottland utnevnt som Europas andre visekaptein i Solheim Cup 2019.

Visekaptein-duoen er kjent for sin brennende lidenskap for Solheim Cup, og vil bringe med seg tonnevis av erfaring og kunnskap til laget.

Utnevnelsen ble offentliggjort av Matthew, som i miljøet går under kallenmavnet Beany, i forbindelse med denne ukens Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open. Kapteinen kommenterer valget i en pressemelding fra LET:

— Jeg er begeistret over å få  Kathryn og Suzann med meg på reisen til Solheim Cup på Gleneagles. Begge sitter inne med stor erfaring, og vil bli en viktig ressurs de neste 14 månedene i vårt arbeid med å bringe trofeet hjem til Europa.

Tar med viktige erfaringer til Solheim Cup 2019

Tutta har deltatt som spiller i åtte utgaver av Solheim Cup, og vært med å vinne cupen tre ganger. Totalt har hun skaffet 19 poeng i de 14 matchene hun har spilt. Hun var også visekaptein for Annika Sörenstam under turneringen på Des Moines Golf and Country Club i Iowa i 2017 etter at hun hadde måtte trekke seg fra laget på grunn av ryggskade. Og ble da erstattet av 2019-kaptein Catriona Matthew.

Den høygravide Oslo-spilleren forteller at hun er beæret over å få lov å hjelpe Europa til forhåpentligvis seier i neste års Solheim Cup:

—  Det er en stor ære å få lov å assistere Beany som kaptein i Solheim Cup 2019 på Gleneagles. Solheim Cup har så desidert vært høydepunktet i min karriere, og å kunne få bidra til å bringe trofeet tilbake ville bety mye for meg. Jeg har spilt sammen med Beany på mange (Solheim Cup) lag, og jeg har den største respekten for henne som spiller og venn. Hun er  av verdensklasse og en ekte sportskvinne både på og utenfor banen, og jeg er sikker på at hun vil ta disse verdiene med seg til laget.

37-åringen fra Holmen i Oslo har vunnet 21 turneringer siden proffdebuten i 2002. Blant dem to majortriumfer:  McDonald’s LPGA Championship i 2007 og Evian Championship i 2013.

For et tiår siden var hun var svært å gå til topps på verdensrankingen Rolex Women’s World Golf Rankings, men stoppet klatringen på andreplass. I skrivende stund er hun rangert som nummer 60. På Ladies European Tour har hun tatt tittelen Årets nykommer, og vunnet LETs pengeliste.

Kathryn Imrie var med som spiller, under sitt pikenavn Marshall, i 1996-utgaven av Solheim Cup på St Pierre Hotel i Wales. Der tok hun  1 ½  poeng etter seier i sin fourball-match sammen med  Annika Sörenstam og deling av sin foursome-match sammen med Liselotte Neumann.

I 1994 var hun med som reserve til Solheim Cup på The Greenbrier i West Virginia. 51-åringen fra Dundee har én seier på LPGA, i 1995-utgaven av Jamie Farr Toledo Classic.

Imrie har i tillegg vært involvert for Europa i syv Solheim Cup som assistent til kapteinene Catrin NilsmarkHelen Alfredsson, Alison Nicholas, Liselotte Neumann, Carin Koch og Annika Sörenstam.

2019-utgaven er Solheim Cup blir den 16. gangen turneringen går av stabelen, og skal spilles 13. til 15. september. Europa skal forsøke å vinne tilbake trofeet de siste vant i 2013 i Colorado. USA vant i Tyskland 2015 og i Iowa i 2017.

Totalt har USA ti seiere og Europa fem siden den første Solheim Cup ble spilt på Lake Nona Golf Club i Orlando, Florida, i 1990.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×