Eirik Tage Johansen avsluttet Le Vaudreuil Golf Challenge i Frankrike med to gode runder i helgen. Etter å såvidt ha klart cutten endte Stavanger-spilleren på delt 22.-plass med -7.

Plasseringen økte kontoen med 19.000 kroner (1995 euro), og førte ham opp til 13.-plass på rankingen med 482.000 kroner (50,273 euro) innspilt så langt denne sesongen. De 15 beste på Road to Ras al Kaimaih-listen ved sesongslutt får direkte opprykk til europatouren 2019.

For 36-åringen fra Stavanger, som ble kastet ut av Team Norway i fjor med begrunnelsen at han er for gammel, ser 2018-sesongen ut til å bli hans mest suksessrike i den 13 sesonger lange proffkarrieren.

For Golf-Norge er det bare å krysse fingrene for veteranen. Og for golfforbundet å ta seg en ny runde i boksen for evalueringer. Eirik Tage Johansen har mye å tilføre de yngre spillerne på det personlige og metale planet. Når han i tillegg er vår beste herrespiller denne sesongen, virker det merkelig at ikke det er plass til ham på Team Norway.

europatouren 2019

Turneringen i Frankrike ble vunnet av engelske Richard McEvoy på -18, to slag foran landsmannen Steven Tiley. Kristoffer Ventura, Jarand Arnøy og Christian Aronsen misset cutten.

Se også: Resultater fra Frankrike