Tutta skal lede Europas Solheim Cup-lag i Spania 2023

Suzann «Tutta» Pettersen ble mandag utnevnt til Europas kaptein i Solheim Cup 2023, på Finca Cortesín, i hjertet av Spanias Costa del Sol:, Andalucía, 18-24.. september.2023.

Navnet til Norges to ganger major-vinner er blitt synonymt med Solheim Cup siden debuten på Interlachen Country Club i Minneapolis i 2002.

Tutta har representert Europa som spiller ni ganger og to ganger som visekaptein. Hun har vært en del av fem triumfer, inkludert de to siste seirene på Gleneagles i Skottland og på Inverness Club i Ohio.

I Solheim Cup 2019 på Gleneagles, etter en 18-måneders fødselspermisjon, ble hun tatt ut som et av de frie valgene tii det årets kaptein, skotske Catriona Matthew.

Umenneskelig press

Søndagens siste singlematch skulle vise seg å bl helt avgjørende.Og der Tutta mestret et enormt press for europeisk seier.

Hun satte den drøyt to meter lange birdieputten på det siste hullet, og bragte dermed pokalen hjem til Europa for første gang siden 2013.

Putten ga europeisk seier 14,5-13,5, og ble det siste slaget Suzann Pettersen slo i den nesten to tiår lange karrieren som aktiv spiller.

— Ingen ting blir bedre enn dette!

Suzann Pettersen Umiddelbart etter å ha satt putten som avgjode Solheim Cup 2019

«Begeistret!»

Etter utnevnelsen i Spania mandag var det en overveldet Suzann Pettersen som uttalte seg til pressen:

— Jeg er rett og slett begeistret for å bli utnevnt til Solheim Cup-kaptein. Dette er den største æren i min karriere«Mine beste golfminner er fra Solheim Cup. Du er der ute med lagkameratene dine, vennene dine, og dere jobber alle for ett mål. Du kjemper for vennene dine og deler utrolig dyrebare øyeblikk.Jeg har spilt med og under mange fantastiske kapteiner siden jeg debuterte i turneringen for 19 år siden. Hver Solheim har vært spesiell på sin måte. Du knytter vennskap for livet og minner du aldri vil glemme.«Hver kaptein er forskjellig og bringer sine unike ferdigheter til bordet. Jeg ser veldig frem til å ta med meg erfaringen min til rollen og jobbe hardt i løpet av de neste 22 månedene for å forsvare cupen på spansk jord.

Les mer: Solheim Cup

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.