Foto: Tristan Jones

Suzann Pettersen var ikke helt fornøyd med dagen da hun endte på andreplass i Marokko ett slag bak den overraskende vinneren Klara Spilková.

Suzann Pettersen satte en langputt for birdie på hull 17 i Lalla Meryem Cup, men kastet bort muligheten til å utligne på siste hull da femmeters-putten for birdie ble en anelse kort.

Der hadde Klara Spilková en halvtimes tid tidligere hullet ut for seks under par for dagen og åtte under par for turneringen. Og dermed seier i Lalla Meryem Cup.

Det gjorde den tsjekkiske jenta historisk med sin og Tsjekkias aller første seier på europatouren.

— Selvfølgelig er jeg veldig skuffet over ikke å ha vunnet. Jeg var ikke på mitt beste fra tee til green, og det kostet meg (seieren i) denne turneringen. Jeg hadde en putt som endte kort på siste hull. Det var i mine egne hender å i det minste komme i omspill. Jeg holdt håpet levende med birdie på hull 17, men når du går på 66 søndagen, så fortjener du å være, eller deromkring, for å vinne turneringen. Så all ære til Spilková, oppsummerer Suzann Pettersen uken i Marokko.

For Spilková kom karrierens første seier i hennes første europturnering for sesongen.

— Jeg tok nesten to måneders pause: Jeg spilte ikke mye golf, men forøkte å få tankene på riktig spor. Og det fungerte. Jeg føler meg mye sterkere enn i fjor, sier 22-åringen, som spilte sin første turnering på LET som 16-åring i 2011.

Se også: Resultater fra Marokko

Lalla Meryem
SIN OG TSJEKKIAS FØRSTE EUROPATOUR-SEIER: Klara Spilková fra Tsjekkia tok trofeet i Lalla Meryem Cup på Royal Golf Dar Es-Salam i Rabat, Marokko. Foto: Tristan Jones

Runde 3: Jakter karrierens 22. seier

Suzann Pettersen kom in på to under par, 70. lørdag på Royal Golf Dar Es Salam-banen, og har ett slags ledelse før siste runde.

Det var en langt mer fornøyd 36-åring som snakket om tredjreunden i Lalla Meryem Cup i Markokko lørdag.

— Jeg traff langt flere greener i dag enn i går. Jeg hadde mange gode sjanser. Du bare må holde ballen i fairwayen her, sier hun, og forklarer hvorfor:

— Det er så uforutsigbart hva ballen gjør når den kommer ut av roughen. Greenene har blitt hardere, som gjør det vanskelig å få ballen nære når du må angripe hullet fra den korte siden. Alt i alt gjorde jeg en anstendig jobb, og jeg er i en god posisjon. Jeg er i siste gruppe i morgen, alt kan skje, og jeg skal forsøke å fortsette å være aggressiv.  

— Tålmodighet er nøkkelen her. Du kan ikke la deg stress. Det er like lett å gjøre feil som det er å gjøre gode slag. Forskjellen er en tynn linje, og du må bare forsøke å spille hvert hull  for hva det er, og forsøke å være aggressiv når du kan. For det er en noen hull der det du kan forsøke å dra fordel av å være lang fra tee og kunne slå en kortere kølle inn mot hullet. Jeg ser fram til enda en dag har i Marokko i morgen, slår Tutta fast.

Med seks under par er Pettersen ett slag foran Lydia Hall fra Wales, som ledet halvveis. Hall var i teten med tre slag etter fem hull av tredjerunden Men hun mistet ledelsen etter tre bogeyer på rad fra hull 6, etterfulgt av en dobbelbogey på hull 10.

Tonje Daffinrud hadde en tredjerunde på to over par, 74, og ligger på delt 46.-plass med +7.  Marianne Skarpnord brukte to slag mer lørdag, og er på delt 52.-plass med +9.

 


Runde 2: Tutta tredjeplass halvveis

Suzann Pettersen er med i tetkampen når ukens turnering på Ladies European Tour runder halvveis-merket. Også Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord  klarte cutten.

Tutta kommenterte hvor tøft det er å spille i Lalla Meryem Cup når hun ikke er presis med slagene.

— Denne banen er slett ikke lett å spille fra roughen, sa hun etter sin én under par 71-runde, der hun gang på gang opplevde at det  å redde par ble dagens hovedoppgave på hullene på Royal Golf Dar Es Salam-banen.

— Du er helt nødt til å treffe fairwayene (på utslagene) fordi greenene er så små og roughen helt uforutsigbar. Jeg tror ikke jeg hadde et eneste godt leie (i roughen i dag) der jeg følte at jeg kunne kontrollere ballen og spinnen på den. Jeg skal fortsette å treffe fairwayer (i helgen) og forsøke å treffe flere greener enn jeg gjorde i dag.

— Hadde jeg vært eldre, hadde jeg antageligvis endt opp med hjerteattakk, fordi det hele tiden var up&down, up&down. Det finnes birdier der ute, men man skal ikke slå mye skeivt. En bitte liten feil, og bogeyene sitter løst. Jeg var ikke på mitt beste fra tee til green, så jeg har en jobb å gjøre. Men jeg ser fram til helgen. Treffer du fairwayer og greener er det mulig å gå lavt på denne banen, konkluderer Tutta.

Tre slag bak lederen

Oslospilleren hadde fem birdier, to bogeyer og én dobbelbogey fredag, som gir -4 etter 69-71. Med det ligger hun tre slag bak Lydia Hall fra Wales, og ett slag bak engelske Annabel Dimmock på andreplass.

For de øvrige norske ble det en grei andrerunde på to under par, 70, både for Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud. Etter at begge åpnet på sju over par, 79, deler de 49.-plassen på +5, som var akkurat på cutstreken.

Madelene Stavnar endte på +9 etter to over par, 74, fredag. Caroline Martens måtte opp i ti over par, 82, som ga +12 totalt.

 


Runde 1:  Tutta åpnet på andreplass

Det ble en flott åpningsrunde for Suzann Pettersen når Ladies European Tour er i gang igjen etter en måneds pause. De øvrige norske åpnet med beskjedent.

Det stod hele sju birdier, men også fire bogeyer, på kortet Suzann Pettersen signerte etter første runde av Lalla Meryem Cup i Marokko.

Det gir henne delt andreplass med tre spillere, ett slag bak ledende Gemma Dryburgh fra Skottland.

Det ble en runde der også flaks var medi bildet. Som på hull 17, der utslaget traff en korkeik. Men den spratt pent inn i fairway igjen, og sørget for at det ble en enkel par på hullet.

Hun avsluttet med en 250 meters drive og birdie på hull 18 for tre under par, 69. for dagen.

— I dag var det litt av hvert, så jeg er meget fornøyd med å ha fått satt sammen en tre under par-runde, sier Tutta

— Jeg kastet virkelig bort noen slag der ute etter å ha havnet i dårlige posisjoner i fairwayen, så det ble litt Up and down. Men jeg er fornøyd med måten jeg klarte å scramble og sette sammen en tre under par-runde.  Greeene ruller meget fint. De er ærlige; hva du ser er hva du får. Det er herlig å være i Marokko, det er min første gang her. Det vil si, jeg var i Marrakech for 20 år side, men huske rikke mye fra det. Det er herlig å være her, og kunne støtte turneringen. I morgen er en ny dag, og jeg får bare se hvor den fører hen.

Beskjedne norske ellers

Caroline Martens er nest best blant de norske med +2 og delt 43.-plass, fem slag bak Tutta. Tonje Daffinrud, Marianne Skarpnord og Madelene Stavnar er alle på delt 100.-plass med +7.

Cutten ser ut til å havne rundt +3 eller +4.

 


Før turneringen: Fem norske i Lalla Meryem Cup

Det blir påskegolf med palmer i baksvingen når fem Team Norway-utøvere spiller ukas turnering på Ladies European Tour.

Ladies European Tour starter for alvor opp denne uka med Lalla Meryem Cup, som spilles i Marokko 13.-16. april.

Hele fem norske kvinner deltar: Suzann Pettersen (Oslo GK), Marianne Skarpnord (Moss og Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Caroline Martens (Oslo GK) og Madelene Stavnar (Vestfold GK).

Rookie Madelene Stavnar (Vestfold GK) tilbragte forrige uke på skolebenken. Denne uka er hun på plass i Marokko når hun debuterer på Ladies European Tour (LET).

— Endelig klart for min første «ordentlige» LET-turnering. Jeg gleder meg skikkelig både til å komme i gang og til lære enda mer, sier en spent Stavnar.

Også klubbvenninne Tonje Daffinrud er klar for å vise seg frem.

— Feltet er bra og det er gøy å spille co-event med herrenes European Tour. Dette blir en morsom uke, sier Daffinrud.