Skjermdump: Video fra Ping

Det ble langt fra den førsterunden Golf-Norge håpet på av Viktor Hovland i U.S. Open i California. Med de første ni hullene på par og de siste ni tre over overnatter 23-åringen på delt 78.-plass, syv slag bak lederduoen Russel Henley fra USA og sørafrikaneren Louis Oosthuizen.

Det var særlig fra tee den normalt så solide miklagardspilleren slet på Torrey Pines’ sørbane torsdag. Utslagene satt virkelig ikke., og han traff fairwayen bare fire ganger på runden. Det utgjør 29 prosent av tilfellene på de 14 hullene som har par-4 eller par-5.

Heller ikke puttingen var prima med i snitt 1,61 putter per green. Noe som plasserer Viktor på delt 47.-plass på putting-listen i det 156 mann sterke feltet. Til sammenligning brukte feltets beste med putteren.,Scottie Scheffler fra USA, 1,28 putter i snitt per green.

Bra åpning for nordmannen

Viktor Hovland flesket til med sin eneste birdie for runden da han chippet i koppen på hull 2 på den tøffe Torrey Pines-banen. Bordienen ble imidlertid utlignet før runding da det ble bogey, 4, på hull 8. Mens de siste ni bød på seks par og tre bogeyer, på hullene 12, 13 og 16.

https://twitter.com/i/status/1405586979190837248

Halvannen times utsettelse på grunn av tåke torsdag morgen gjorde at 30-tall spillere ikke kom seg rundt før mørket senket seg i Sør-California. De må fullføre første runde fredag morgen med start klokken 15.50 norsk tid (6.50 okal tid).

Viktor Hovland og medkonkurrentene, engelskmennene Matthew Fitzpatrick og Tyrell Hatton, har starttid på hull 10 klokken 22.25 norsk tid fredag.

Se også: Livescoring fra Torrey Pines