Bilder fra Norwegian Challenge på Losby Golfklubb søndag 11. august 2013. Foto: Benjamin A. Ward / NGF

Det stod seks birdier, men også tre bogeyer, på oslospillerens scorekort for siste runde av årets første challengeturnering.

Med tre under par, 69, for dagen endte Kenya Open derfor i -11 og delt fjerdeplass for Espen Kofstad, sju slag etter svenske Sebastian Söderberg.

— Ja, det var en bra start. Toppen er jo så bra som den alltid er på challengetouren, sier Kofstad til Golferen om nivået på startfeltene. For det er liten tvil om at kampen om topplasseringer på den europeiske rekrutteringstouren blir tøffere og tøffere for hvert år.

Også bra Tage-avslutning

Eirik Tage Johansen kan også være bekjent av avslutningen i Kenya. To under par, 70, etter fem birdier og tre bogeyer resulterte i to plasseringer oppover til delt 24.-plass.

Neste challengeturnering spilles i Egypt 20. til 23. april.

Se også: Resultater fra Kenya


 

Runde 3: Knallgod tredjerunde

Med sju birdier, én eagle og én bogey på kortet er det endelig igjen en nordmann med i toppen før siste runde av en challengeturnering!

Det er en fornøyd Espen Kofstad Golferen får tak i etter den strålende seks under par 66-runden i Kenya Open på Karen Country Club i Nairobi.

— Det begynner å ligne på noe nå, konstaterer han etter å ha avansert fra 87.-plass etter første dag, og fra 33.-plass etter andre dag, til delt femteplass med én runde igjen av sesongens åpningsturnering på challegentouren.

Kofstad har spilt turneringen og banen én gang tidligere. Det var det året han vant challengetourens pengeliste, og avanserte til europatouren.

Den gangen var ikke tredjerunden av samme kaliber som denne lørdagen. Men har han noen gang tidligere hatt en så bra tredjerunde, med så høyt avansement, på moving day?

— Det husker jeg i farten ikke … Forresten er banen her okey den, så det er bare å holde fokus i morgen, konstaterer oslospilleren.

Med -8 totalt er Kofstad fem slag bak ledende Sebastian Söderberg fra Sverige. Som har tre slag å gå på i forhold til tyske Sebastian Heisele og franske Joël Stalter på delt andreplass.

Også Tage avanserte

Eirik Tage Johansen leverte også en god tredjerunde med to under par, 70, etter fire birdier og to bogeyer. Det brakte siddisen sju plasser oppover resultatlisten, til delt 26.-plass.

 


 

Runde 2: Johansen og Kofstad avanserte kraftig

Med runder på henholdsvis to under og tre under par føk Johansen og Koftstad opp til 33.-plass i Kenya Open.

Espen Kofstad hadde tre birdier, to bogeyer og én eagle på sin tre under par 69-runde. Runden til Eirik Tage Johansen inneholdt tre hver av birdie og bogey pluss en eagle på vei mot to under par, 70.

Med -2 totalt deler de 33.-plassen, åtte slag bak Jaques Blauw. Sørafrikaneren leder med ett slag over landsmann Danie van Tonder og Sebastian Söderberg fra Sverige.

Også Kristian Krogh skjerpet seg andre dag på Karen Country Club. Tre under par, 69, etter seks birdier og tre bogeyer, brakte ham imidlertid bare til +2, og misset cut med to slag.

 


 

Runde 1: Eirik Tage Johansen beste norske

Med en runde på par etter fem hver av birdie og bogey ligger siddisen på delt 61.-plass.

The Barclays Kenya Open er sesongens første challenge-turnering. Espen Kofstad befinner seg ett slag bak Eirik Tage Johansen på delt 87.-plass etter tre birdier og fire bogeyer.

Kristian Krogh hadde hele sju bogeyer, og klarte bare å utligne to av dem med birdier. Med +5 ligger han på delt 128.-plass.

Jaques Blauw fra Sør-Afrika leder med to slag på -8, cutten ser ut til å havne på par.