Med hver sin 68-runde avsluttet Kofstad og Krogh Challenge Costa Brava-turneringen med å avansere fire plasseringer til delt åttendeplass med -11. For Jarand Arnøy ble det dessverre en tyngre finalerunde fredag der bergenseren falt fra delt tolvte.- til delt 46.-plass etter syv over par, 78, som ga -1 totalt.

For Espen Kofstad var det sesongens syvende Topp 10-plassering, inkludert én sier i Danmark i august. Også Kristian Krogh kunne bokføre sesongens syvende Topp 10, med delt andreplass i Tsjekkia i juni om beste resultat.

De tre nordmennene på Emporda Golf lå alle på åtte under par før finalerunden, ett slag bak Topp 10.

Dansken Maecus Ellingkilde vant på -18 etter å ha vunnet i omspill motDaniel Hillier fra new Zealand. Matteo Manassero fra Italia tok tredjeplass på -15.

Mye står på spill

Challenge Costa Brava var den siste turneringen før finaleturneringen, Rolex Challenge Tour Grand Final. Finalen spilles på T Golf Country Club på Mallorca 4.-7- november.

Her skal det avgjøres hvem som rykker opp til europatouren, og hvem som beholder kortet på Challenge Tour 2022.

Når det gjelder opprykk er Espen Kofstad i praksis klar med sin tiendeplass på Road To Mallorca-rankingen.

For Kristian Krogh gjenstår fortsatt litt arbeid fra sin 23.-plass (de 20 beste rykker opp) mens det for Jarand Arnøy på 82.-plass står om å beholde spillerettighetene ved å ende i Topp 70.

Se også: Resultater fra Spania