Foto: NGF/Ward

Kristian Krogh fra Drammen GK ledet D+D REAL Czech Challenge med ett slag med én runde igjen. Golferen var blant mediene som videreformidlet at Topp 3 ville gi Krogh plass i OL i juli.

Men selv om Kristian Krogh tok en flott andreplass etter tap i omspillet, er ikke plassen i Tokio OL sikret. Opplysningene var nemlig ikke 100 prosent konkrete, skulle det vise deg. Det riktige er at Kristian Krogh kan sikre seg plass i OL. Men det er fortsatt mye som skal klaffe, forklarer Norsk Golf-redaktør, Magnus Sveen, i eget medium:

— Norge har to plasser i herreklassen i OL. Viktor Hovland er allerede sikret. Dermed står den andre plassen mellom Kristoffer Ventura og Krogh, men den endelige lista for herrene blir ikke klar før 21. juni. Der må man være topp 60 for å komme med i OL. Ventura får kun én mulighet til å sikre tilstrekkelig med poeng; kommende helgs Palmetto Championship. Uka etter spilles U.S. Open på Torrey Pines, og der er ikke Ventura kvalifisert. Krogh har fortsatt muligheten til å ta enda flere rankingpoeng på Challengetouren, med to turneringer de to kommende helgene.

I dameklassen er Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK allerede kvalifisert.

I ukens turnering hadde Kristian Krogh rundene 68-67-66-70 for 17 slag under par. Omspilet mellom Santiago Taaio fra Spania, Julien Brun fra Frankrike og Kristian Krogh ble vunnet av spanjolen på fjerde omspillshull.

Andreplassen var nordmannens andre Topp 5 dor sesongen, og brakte ham til åttendeplass på challenge-rankingen, der de 15 beste ved sesongeslutt rykker opp til europatouren .

Drammenspilleren har ett slag å gå på til de to andre i lederballen, Kakko Roope fra Finland og franskmannen Julien Brrun.

Nesten feilfri

:

Eirik Tage Johansen fra Sola GK ltok en fin 14.-plass med -12 etter runder på 71, 69, 69 og 67 slag. Jarand Arnøy fra Fana GK misset cutten med ett slag på -1 etter 71-72.

Se også: Resultater fra Tsjekkia