Det holdt ikke hele veien fram for den 20 år gamle bergenseren i challengeturneringen i Baskerland. Men det ble en historisk andreplass for Jarand Arnøy.

Andreplassen i Challenge de Espana er første gang en nordmann blir nummer to i to turneringer på rad på Challenge Tour.

Medregnet andreplassen i Willis Masters på Nordic League en uke inn i september, blir det faktisk andreplass i tre turneringer på rad for Jarand Arnøy.

Det histoiske blir nok likevel en mager trøst for Fana-spilleren, som ledet Challenge de Espana med fire slag halvveis, og to slag før siste runde.

Uovervinnelig rookie

Franskmannen Victor Perez viste seg å være uovervinnelig de to siste dagene på på Izki Golf-banen i Baskerland. Challenge-rookien klinte til med elleve under par, 61, lørdag og fem under par, 67, søndag. Inkludert karrierens første Hole in one, som kom på det 165 meter lange hull 6.

Mens motstander Jarand Arnøy måtte finne seg i et lite sammenbrudd de siste ni ved å tape tre slag på fire hull fra det 14. Mens franskmannen på sin side kunne kvittere for birdier på hullene 11, 12 og 15 for fireslags ledelse før avslutningshullet.

En avsluttende birdie fra Arnøy gjorde at marginen endte på tre slag i fransk favør: -24 mot -21.
Challenge de Espana

challengerankingen avanserte Arnøy til 36.-plass med 45.089 euro innspilt. Det er knappe 18.000 euro bak 15.-plassen, som vil gi europatour-kortet ved sesongslutt. Tre turneringer gjenstår av årets sesong, med Hainan Open i Kina  12. til 15. oktober som neste oppgave.

Christian Aronsen avsluttet sin opptreden med tre under par, 69. Miklagard-spilleren startet på hull 10 med birdie, og fulgte opp med ytterligere birdier på hull 12 og 18. Etter runding ble det birdie på hull 3 og 7, med bogeyer inneklemt på hullene 4 og 6. Som ga serien 69-68-73-69 for -9 totalt, og delt 42.-plass.

Se også: Livescoring fra Baskerland


 

Runde 3: Arnøy leder med to

Lørdag ble det fem under par, 67, for den 20 år gamle bergensenren i challengeturneringen i Baskerland. Det gir norsk ledelse før siste runde for første gang denne sesongen.

Det var et noe mer broket scorekort i tredjerunden av Challenge de Espana for Jarand Arnøy. Men med fem flere birdier enn bogeyer ble det likevel en flott runde på en flott dag.

Med 19 under par leder Fana-spilleren to slag foran franskmannen Victor Perez. Som igjen har fem slag ned til fire mann på delt tredjeplass.

Det var et skikkelig birdieshow som sikret at Jarand Arnøy kan overnatte i ledelsen med seks birdier på de åtte siste hullene. Før runden var han åtte slag foran Perez, som klinte til med en bogeyfri elleve under par 61-runde på Izki Golf-banen.

— Jeg har spilt utrolig golf denne uken, og er virkelig stolt over det. Jeg fikk en god start (i dag), men måtte kjempe litt rundt runding da jeg misset fire putter på under to mater på fem hull. Men jeg klarte å snu det rundt. Seks birdier på de siste åtte hullene taler for seg selv. Jeg bare bombarderte pinnen på de siste ni hullene, og spilte utrolig golf, oppsummerer bergenseren til challengetourens nettside.

Jarand Arnøy starter sin siste runde klokken 11.00, i gruppe med Victor Perez og Nick Cullen fra Australia. Forrige norske seier på Challenge Tour kom ved Espen Kofstad i Slovakia Challenge i 2016.

 

Christian Aronsen måtte dessverre ett slag over par lørdag, og går inn i finalerunden på delt 44.-plass med -6.

 


 

Runde 2: 63-runde og ledelse med fire slag

Den norske fremgangen i challengeturneringen i Baskerland fortsatte da Jarand Arnøy slo til med en bogeyfri ni par 63-runde for ledelse med fire slag før helgespillet.

Etter andreplass de to siste ukene på rad kan Challenge de Espana bli det definitive gjennombruddet for 20-åringen fra Fana Golfklubb.

18 bogeyfrie hull, med ni birdier, andre dag på Izki Golf-banen gir ham en meget komfortabel ledelse på -14 før helgespillet.
Andreplassen i Irland for to uker sikret har allerede sikret ham challenge-kategori for 2018 samt plass i andresteget i Q-School til europatouren.

— Jeg har spilt ganske bra de siste par siste ukene. Andreplassen i Irland sikret challengekortet for neste år, så jeg spiller med et langt lavere press på skuldrene, og bare hygger meg der ute, sier Arnøy til europatourens nettside.

 

— Målet er å ende ett steg høyere denne uken. To andreplasser på rad viser at spillet mitt er bra nå. Og ideen er å utøke ledelsen ytterligere i morgen. Jeg har tidligere slitt når jeg har måttet forsvare posisjonen, og jeg har slitt når jeg har vært nødt til å være aggressiv fordi det hele tiden ligger i underbevisstheten at man prestere hver uke. Nå kan jeg bare se fram til neste år uten for mye press sammenlignet med en del av de andre. Selvfølgelig har jeg lyst å komme topp-45 og spille den store finalen, og til og med topp-15 (som gir europatourkortet, red. anm). Men jeg vet at jeg uansett kan spille her (på cahllengetouren) også neste år, som kommer til å bli morsomt. Jeg spiller bra, så jeg skal bare forsøke å øke ledelse de neste to dagene, og så får vi sa hva som skjer.

Leder Challenge de Espana med fire slag

Etter fredagens ni under par 63-runde har Jarand Arnøy -14 halvveis. Ben Evans fra England holder andreplassen på -10. Og følges av Will Besseling fra Nederland og Matteo Depodio fra Italia på -9.

Christian Aronsen er på delt niendeplass med -3 etter fire under par, 68, fredag. Kristian Krogh falt dessverre fra delt andreplass til misset cut med ett slag på -1 etter en fem over par 77-runde.

 


Runde 1: Norsk andre- og fjerdeplass i Challenge de Espana

Det ble en flott norsk åpningsdag av challengeturneringen i Baskerland med Kristian Krogh på delt andreplass og Jarand Arnøy på delt fjerdeplass ett slag etter.

Åpningsrunden til Kristian Krogh i Challenge de Espana bød på seks under par, 66, med seks birdier og resten par. Med det ligger Drammen-spilleren to slag bak finske Kalle Samooja.

Også Jarand Arnøy hadde seks birdier. I tillegg én eagle, én bogey og én dobbelbogey for fem under par, 67. Som gir delt fjerdeplass med seks spillere.

Christian Aronsen er også godt med med tre under par, 69, på delt 22.-plass.