Skjermdump: Video fra Ping

Viktor Hovland hadde ikke en eneste bogey på Yas Links-banen søndag. Men de to blemmene i sesongåpningen i Abu Dhabi med en trippelbogey på hull 3, og en dobbelbogy på hull 15, ødela mulighetene til nordmannens andre seier på DP World Tour.

24-åringen fra Oslo var i høyeste grad med i kampen om seieren på Yas Links-banen da finalerunden av HSBC Championship Emiratene tok til.

Hovlands runde søndag bestod av 72 slag, altså på banens par, etter at Viktor klarte å utligne de tapte slagene på hull 3 og 15 med fem birdier.

Caddien ute med korona

Korona i familien til Viktor Hovlands faste caddie, Shay Knight, gjorde at amerikaneren ble tvunget til å være hjemme i USA stedet for å hjelpe den norske verdenssyveren til best mulig resualtat i Abu Dhabi,

Hovland hadde agenten sin, Sam MacNaughton fra sitt managementet-selskap, Wassermann, som vikar på bagen.

Fra studio i Oslo la Viasats kommentator, Joakim Mikkelsen, skjul på at Knights fravær nok hadde betydning for at Viktor Hovland måtte innse at seier var utenfor rekkevidde.

Hovlands totalscore på åtte under par hold til delt fjerdeplass med franskmannen Victor Dubuisson. Duoen endte ett slag bak andreplassen, som ble delt av Sharma Shubankar fra India og Rafa Cabrero Bello fra Spania.Ettslagseieren il Thomas Pieters var hans tredje på DP World Tour, og hans første siden KLM Open i 2015.

Se også: Resultater fra Yas Links

Kofstad ut etter to runder

Også Espen Kofstad var med i Abu Dhabi, der han fikk plass i feltet i tolvte time. Etter par åpningngsdagens runde på fem bogeyer og en 77.-runde i ekstrm vind fredag. Det ga dessverre misset cut med to slag.