Bilder: Matt Nicholson og Wikipedia

At golfens største stjerner tjener uforskammet mye penger er ingen bombe. Men det er kanskje at tre blant verdens ti best betalte golfere la opp for mange år siden.

Hvem tjener mest? Amerikanske Golf Digest publiserer hvert  år en liste over de 50 best betalte golfspillerne i verden.

Med halvannen million i opplag for den trykte utgaven har verdens største golfmagasin ressurser til å sette på en stor stab til sin Hvem tjener mest-reportasje.

De samler inn informasjon fra spillerne og deres agenter, utstyrsprodusentene, spillernes egen firmaer, fra finansanalytikere og fra tourenes offisielle pengelister.

Tallene i Golf Digests liste består av beløp tjent både på og utenfor golfbanen. Det siste skal tre blant de ti best betalte være glad for.

McIlroy tjener mest

Verdenstoer Rory McIlroy topper listen over de 50 best betalte golferne i 2016 med svimlende 415.503.444 kroner. Altså mer enn 415 millioner kroner i inntekt.  Av dette er 147 millioner kroner tjent på banen.

Andreplassen innehas av nylig avdøde Arnold Palmer, som i fjor hadde en inntekt på 358 millioner kroner. Med siste turnering spilt for 15 år siden, sier det seg selv at hele inntekten kommer fra andre deler av golfen.

Listen videre

3) Phil Mickelson — 317 millioner

4) Tiger Woods — 290 millioner

5) Jordan Spieth — 255 millioner

6) Jack Nicklaus — 168 millioner

7) Dustin Johnson — 166 millioner, og den øverst plasserte som har tjent mer på banen (106 millioner) enn utenfor

8) Jason Day — 165 millioner

9) Adam Scott — 126 millioner

10) Gary Player — 126 millioner 

Henrik Stenson har også til salt i grøten som beste skandinav på ellevteplass med 119 millioner kroner. Fordelt med 58 millioner på banen 61 millioner utenfor.

Irske Padraig Harrington er 50. og sistemann på Golf Digests liste med 44 millioner kroner. 

Beste, og eneste, kvinne er forøvrig verdensener Lydia Ko, som med 48 millioner kroner inntar 44.-plassen på listen. Som er til å leve med det også, vil nok de fleste blant oss mene …

Se hele listen! Golf Digest Highest Paid Golfers